Aktuellt

2021-10-19

Vår 18:e valpkull föddes den 13 oktober och det blev fyra tikar och tre hanar. Samtliga valpar är tingade och vi tackar alla som har visat intresse för kullen.

Valparna har fått egna sidor med bilder från deras 5:e dag. Se Rosa, Vit, Grön, Röd, Blå, Grå och Gul.

Hundhimlen har fått två nya stjärnor, Sol och Blitzen. Tack Natalie och Johanna & Björn för att ni gett hundarna fantastiska liv hos er!

Vi har fått ytterligare en utställningschampion! Grattis Anne och Finish till Finskt Utställningschampionat!

Lite sena resultat men Flotta är ögonlyst ua i våras och är DNA-testad för PRA med resultatet A, dvs Clear/Normal.

Tollingjaktproven är slut för i år men vi har några resultat från höstens prov att dela med oss av: Lotus har tagit en 1:a i elitklass. Flotta har fått ett 1:a pris i nybörjarklass. Yacht har fått två 0-pris i nybörjarklass.

Kajak fortsätter strålande i rallylydnadsringen och har fått ett 1:a pris i klass 3.

Finish har genomfört ett godkänt anlagsprov i Finland.

2021-09-10

Vi har gjort ett ultraljud på Memory. Hon är konstaterad dräktig med beräknad valpning i mitten av oktober. Läs mer om vår kommande kull här.

Två nya titlar har vi att stoltsera med! Vixen har blivit SE UCH och Jolle har fått titeln RLD N. Grattis Kristina och Emma!

Ett nytt Lönnlöv har gått till pris på tollingjaktprov och det är Flotta som fått ett 2:a pris i nkl. Lotus har startat elitklass och fick med sig ett 2:a pris hem.

2021-08-20

Hundhimlen har fått en ny lysande stjärna då Vilda Bushund har somnat in. Stort tack till Annelie & Bengt för det fantastiska liv hon haft hos er!

Information om vår planerade kull hittar du här!

2021-08-10

Äntligen en uppdatering av hemsidan! Mycket har hänt sedan sist, trots att det bara är fyra månader sedan senaste uppdateringen. Vill du få löpande information så rekommenderar vi att du följer oss på Facebook. På valpfronten hoppas vi kunna uppdatera med information inom de kommande veckorna.

Hundhimlen har fått två nya lysande stjärnor då Duvel och Stoja somnat in under våren. Stort tack till Erika och Chris & Sandra för att ni har gett dem fantastiska liv hos er!

Under våren och försommaren har många Lönnlöv genomfört BPH och dessa är Svinto, Bingo, Vinna, Yes, Triss, Jackpot, Jolle och Jubel.

Tävlingarna har dragit igång på allvar och nya titlar har det medfört varav två nya viltspårschampions! Kajak har erhållit N Bl Ch och Jolle har erhållit SE VCh. På rallylydnadsplanen har Flotta erhållit RLD F och Kajak har erhållit RL 2 i Norge.

Vim har debuterat på tollingjaktprov och gjorde det galant med ett 1:a pris! Hon har startat ytterligare två gånger med ett 1:a pris och ett 2:a pris. Även Yacht har debuterat men det räckte inte till pris den gången. Yes debuterade i öppenklass och gjorde ett fint arbete men var inte riktigt klar för klassen. Vixen har startat ekl med ett 0-pris och ett 3:e pris.

Utställningarna i våra grannländer har börjat komma igång och i Finland har Finish fått ytterligare två cert. Han har fått tre cert på tre utställningar och behöver nu ett godkänt anlagsprov för det finska utställningschampionatet. I Norge har Kajak fått excellent.

Yacht fått två kvalificerande resultat i fortsättningsklass i rallylydnad. Jolle har debuterat i nybörjarklass och har fått två kvalificerande resultat.

Jubel har startat i lydnadens startklass och fick 191 poäng vilket räckte till klassvinst samt uppflyttning.

Ajax och Flotta har genomfört FB-R.

Finish är ögonlyst utan anmärkning och Memory är ögonlyst med diagnosen mycket lindrig Corneadystrofi som innebär att hon har en väldigt liten fettansamling i hornhinnan.

Röntgenresultat har också trillat in:
Svinto HD B (A+B) och ED ua
Bingo HD A och ED 1
Vinna HD B (B+B) och ED ua
Seger HD B (B+B) och ED ua
Triss HD A och ED ua
Jubel HD A och ED ua
Jackpot HD B (B+B) och ED ua

Allt är inte glädje och i maj blev Doris halt och efter veterinärbesök visade det sig att hon hade anaplasma (fästingburen sjukdom) och hon svarade snabbt på antibiotikan. I samband med veterinärbesöket togs även ett ANA-test som kom tillbaka efter några veckor som positivt. Hon har inte medicinerats med något annat än antibiotikan och mår bra nu. Emma har börjat smyga igång med lite träning och det ser bra ut. Nytt ANA-test ska tas i slutet av augusti och efter det så kanske vi vet något mer. Vad vi dock vet är att det blir inga fler valpar efter Doris vilket är väldigt tråkigt.

Nya bilder på Iris, Eka, Duvel, Svinto, Ajax, Asahi, Bingo, Corona, Cupid, Domino, Donner, Via, Vinna, Rudolf, Yes, Vallmo, Vixen, Finish, Seger, Triss, Yacht, Kajak och Jolle.

2021-04-07

Uno är ögonlyst med diagnosen Katarakt, partiell cortex bakre, måttlig. Ärftlig (BP). Detta gjorde att vi valde att ögonlysa hans mamma Lönnlövets Corona eftersom det är en ärftlig sjukdom. Corona visade inga tecken på katarakt utan är ögonlyst UA (2021-03-22). Pappa West Coast Tollers Vackre Frej är ögonlyst UA relativt nyligen (2020-07-06). Även systern Memory är ögonlyst UA (2019-11-08). Enligt vår veterinär finns det inga bevis på hur bakre partiell katarakt nedärvs mer än att man har sett det i vissa familjer och därför dragit slutsatsen att det är ärftligt. Vi har studerat stamtavlorna på de tollare som fått diagnosen tidigare men inte kunnat hitta några nära släktsamband.

Comet har genomfört FB-R.

Nya bilder på Ajax, Comet, Donner, Finish, Flotta, Jolle, Memory, Scilla, Stoja, Svinto, Triss, Via, Vim, Vinna, Vixen, Yacht och Yes.

På valpfronten har vi inget nytt att dela med oss av.

2020-12-31

Vi har sammanfattat Året som gått och det har onekligen varit ett annorlunda år.

Årets näst sista dag blev en väldigt tråkig dag då hundhimlen fick två nya stjärnor när systrarna Hasta och Ystra fick somna in.

Nya bilder på Jolle.

Gott Nytt År med hopp om att 2021 blir ett bättre år!

2020-12-15

Vim och Lycka satte punkt för det annorlunda tävlingsåret 2020 genom att erhålla varsitt Svensk Viltspårschampionat! Vim fick 1:a HP på alla sina tre starter, starkt jobbat!

Kajak har debuterat i klass 2 i rallylydnad och fått två kvalificerande resultat samt gått öppenklass viltspår med ett 1:a pris.

Hundhimlen har tyvärr fått en ny stjärna då Othello har fått somna in. Tack Teresia för att du gjorde allt du kunde!

Finish är röntgad med HD A och ED ua.

Nya bilder på Vim, Via, Jolle, Svinto, Finish, Scilla och Comet.

2020-12-10

Hemsidan har fått en efterlängtad uppfräschning och ska nu fungera bättre på mobil och surfplatta. Om du hittar något som ser konstigt ut, inte fungerar eller så, låt oss få veta det! Skicka ett mejl till Anna!

2020-11-13

Hundhimlen har fått en ny lysande stjärna då Kalori har fått somna in efter ett långt fantastiskt hundliv. Stort tack Annika med familj för ni gav lilla Tintin ett perfekt hundliv!

Året är inte riktigt slut än och några till resultat har vi att dela med oss av:
Vim har genomfört sitt BPH med skott på ett bra sätt och har även gått en anlagsklass i viltspår med godkänt resultat.
Flotta debuterade i fortsättningsklass rallylydnad och det blev två kvalificerande resultat.

Nya bilder på Kajak, Vixen, Ajax, Vinna, Domino, Donner och Yacht.

Pga av COVID-19 har vi beslutat oss för att inte träffa blivande valpköpare förrän våren 2021 då vi inte har någon planerad kull för tillfället.

2020-10-25

Pga av COVID-19 har vi beslutat oss för att inte träffa blivande valpköpare förrän våren 2021 då vi inte har någon planerad kull för tillfället.

Under hösten har flera av våra valpar tävlat i rallylydnad som resulterat i fina titlar! Vim, Yacht och Flotta har tilldelats titeln RLD N. Kajak tävlar i Norge och har fått titeln RL 1. Vim har även gjort storslam i fortsättningsklass och har därför även fått titeln RLD F. Kajak har även debuterat i klass 2 med ett 1:a pris.

Finish har varit på utställning och tilldelades cert.

Några starter på tollingjaktprov har det också blivit under hösten och Lotus har fått 2:a pris i ekl, vilket även Doris fått. Vixen tog två 1:a pris i ökl och debuterade i elitklass med ett 3:e pris, knappt 3 år gammal! Yes har debuterat i jaktprovsrutan med den finfina raden – 2:a pris, 3:e pris och 1:a pris med HP i nkl.

Vixen och Vim har även debuterat i lydnadsringen med varsitt uppflyttande resultat i startklass.

Via har genomfört sitt BPH med godkänt skott.

Ajax har tagit tre 1:a pris i ökl på viltspår.

Tre nya röntgenresultat har trillat in under hösten då Via och Yes är röntgade med HD A och ED ua samt Vim med HD B och ED ua.

2020-07-07 Nyheter

Mycket har hänt sedan sist! Rapporter från senaste kullens valpköpare avslöjar att det är glada, sociala och nyfikna valpar som trivs i sina nya hem och det känns alltid så bra som uppfödare att få höra det.

Tyvärr är inte livet alltid glatt och i april fick vi en ny stjärna på hundhimmeln då Hurtig fick lämna oss efter en mycket kort sjukdom. Tack till Vivian & Arne Erik för att ni gav honom det mest perfekta hundliv en hund kan ha!

Vi har också fått en ny champion, Covid-19 till trots, och det är Yacht som snabbt och enkelt spårade hem viltspårschampionatet och har nu lagt till SE VCH till sitt namn.

Hela den Flytande kullen är röntgad med strålande resultat, alla fem har A-höfter och armbågar utan anmärkning. Även Ajax i den Rena kullen är röntgad med samma fina resultat. Tack till valpköparna för att ni röntgar era hundar!

Yacht och Ajax har även gjort sina BPH med skott.