Aktuellt

2021-04-07

Uno är ögonlyst med diagnosen Katarakt, partiell cortex bakre, måttlig. Ärftlig (BP). Detta gjorde att vi valde att ögonlysa hans mamma Lönnlövets Corona eftersom det är en ärftlig sjukdom. Corona visade inga tecken på katarakt utan är ögonlyst UA (2021-03-22). Pappa West Coast Tollers Vackre Frej är ögonlyst UA relativt nyligen (2020-07-06). Även systern Memory är ögonlyst UA (2019-11-08). Enligt vår veterinär finns det inga bevis på hur bakre partiell katarakt nedärvs mer än att man har sett det i vissa familjer och därför dragit slutsatsen att det är ärftligt. Vi har studerat stamtavlorna på de tollare som fått diagnosen tidigare men inte kunnat hitta några nära släktsamband.

Comet har genomfört FB-R.

Nya bilder på Ajax, Comet, Donner, Finish, Flotta, Jolle, Memory, Scilla, Stoja, Svinto, Triss, Via, Vim, Vinna, Vixen, Yacht och Yes.

På valpfronten har vi inget nytt att dela med oss av.

2020-12-31

Vi har sammanfattat Året som gått och det har onekligen varit ett annorlunda år.

Årets näst sista dag blev en väldigt tråkig dag då hundhimlen fick två nya stjärnor när systrarna Hasta och Ystra fick somna in.

Nya bilder på Jolle.

Gott Nytt År med hopp om att 2021 blir ett bättre år!

2020-12-15

Vim och Lycka satte punkt för det annorlunda tävlingsåret 2020 genom att erhålla varsitt Svensk Viltspårschampionat! Vim fick 1:a HP på alla sina tre starter, starkt jobbat!

Kajak har debuterat i klass 2 i rallylydnad och fått två kvalificerande resultat samt gått öppenklass viltspår med ett 1:a pris.

Hundhimlen har tyvärr fått en ny stjärna då Othello har fått somna in. Tack Teresia för att du gjorde allt du kunde!

Finish är röntgad med HD A och ED ua.

Nya bilder på Vim, Via, Jolle, Svinto, Finish, Scilla och Comet.

2020-12-10

Hemsidan har fått en efterlängtad uppfräschning och ska nu fungera bättre på mobil och surfplatta. Om du hittar något som ser konstigt ut, inte fungerar eller så, låt oss få veta det! Skicka ett mejl till Anna!

2020-11-13

Hundhimlen har fått en ny lysande stjärna då Kalori har fått somna in efter ett långt fantastiskt hundliv. Stort tack Annika med familj för ni gav lilla Tintin ett perfekt hundliv!

Året är inte riktigt slut än och några till resultat har vi att dela med oss av:
Vim har genomfört sitt BPH med skott på ett bra sätt och har även gått en anlagsklass i viltspår med godkänt resultat.
Flotta debuterade i fortsättningsklass rallylydnad och det blev två kvalificerande resultat.

Nya bilder på Kajak, Vixen, Ajax, Vinna, Domino, Donner och Yacht.

Pga av COVID-19 har vi beslutat oss för att inte träffa blivande valpköpare förrän våren 2021 då vi inte har någon planerad kull för tillfället.

2020-10-25

Pga av COVID-19 har vi beslutat oss för att inte träffa blivande valpköpare förrän våren 2021 då vi inte har någon planerad kull för tillfället.

Under hösten har flera av våra valpar tävlat i rallylydnad som resulterat i fina titlar! Vim, Yacht och Flotta har tilldelats titeln RLD N. Kajak tävlar i Norge och har fått titeln RL 1. Vim har även gjort storslam i fortsättningsklass och har därför även fått titeln RLD F. Kajak har även debuterat i klass 2 med ett 1:a pris.

Finish har varit på utställning och tilldelades cert.

Några starter på tollingjaktprov har det också blivit under hösten och Lotus har fått 2:a pris i ekl, vilket även Doris fått. Vixen tog två 1:a pris i ökl och debuterade i elitklass med ett 3:e pris, knappt 3 år gammal! Yes har debuterat i jaktprovsrutan med den finfina raden – 2:a pris, 3:e pris och 1:a pris med HP i nkl.

Vixen och Vim har även debuterat i lydnadsringen med varsitt uppflyttande resultat i startklass.

Via har genomfört sitt BPH med godkänt skott.

Ajax har tagit tre 1:a pris i ökl på viltspår.

Tre nya röntgenresultat har trillat in under hösten då Via och Yes är röntgade med HD A och ED ua samt Vim med HD B och ED ua.

2020-07-07 Nyheter

Mycket har hänt sedan sist! Rapporter från senaste kullens valpköpare avslöjar att det är glada, sociala och nyfikna valpar som trivs i sina nya hem och det känns alltid så bra som uppfödare att få höra det.

Tyvärr är inte livet alltid glatt och i april fick vi en ny stjärna på hundhimmeln då Hurtig fick lämna oss efter en mycket kort sjukdom. Tack till Vivian & Arne Erik för att ni gav honom det mest perfekta hundliv en hund kan ha!

Vi har också fått en ny champion, Covid-19 till trots, och det är Yacht som snabbt och enkelt spårade hem viltspårschampionatet och har nu lagt till SE VCH till sitt namn.

Hela den Flytande kullen är röntgad med strålande resultat, alla fem har A-höfter och armbågar utan anmärkning. Även Ajax i den Rena kullen är röntgad med samma fina resultat. Tack till valpköparna för att ni röntgar era hundar!

Yacht och Ajax har även gjort sina BPH med skott.

2020-02-13 Nyheter

Bättre sent än aldrig men här kommer bildgalleriet från valparnas fjärde vecka.

Nya individuella bilder på valparna i kull 17, Lila (tik1), Korall (tik2), Turkos (hane3), Grå (hane4), Blå (hane5) och Stålis (hane6).

Valparna är reggade hos SKK och det blev “Den segrande kullen” och valparna kommer heta:
Lönnlövets Bingo
Lönnlövets Jackpot
Lönnlövets Seger
Lönnlövets Jubel
Lönnlövets Vinna
Lönnlövets Triss
Vem som är vem, vet vi ännu inte utan det visar sig längre fram.