Den vandrande Apportbocken

”Den vandrande Apportbocken” är ett vandringspris som vi instiftade på Tollarspecialen 1999.

Vi, systrarna Lönnlöv, satt och småpratade vid den lilla middag som vi alltid har på Tollarspecialens lördagskväll. Helt plötsligt kläcktes idéen att vi skulle ha ett eget vandringspris. Sagt och gjort, har systrarna Lönnlöv fått för sig något ska det genomföras.

Vi kunde för ovanligheten skull enas om vilka kriterier som gäller vid utdelandet av vårt vandringspris och det är vår subjektiva bedömning som avgör vem som ska få äran att ta med sig apportbocken hem. Vilket innebär att apportbocken kan tillfalla vem som helst!

Första gången apportbocken skulle delas ut, vilket naturligtvis blev 1999, insåg vi att det inte var så lätt att enas om en värdig vinnare.

Vinnare 2022 blev Tyra och Yacht med motiveringen: ”De är orädda och nyfikna och testar alla möjliga tävlingsgrenar. Från utställning, viltspår och rallylydnad till tollingjaktprov och workingtest. Träning ger resultat vilket helgens prestationer visar!”

Vinnare 2021 blev Malin och Flotta med motiveringen: ”På ett mycket FLOTT sätt kammade de hem full pott och segern!”

Vinnare 2020 – apportbocken delades ut inte ut eftersom Tollarspecialen 2020 blev inställd på grund av COVID-19.

Vinnare 2019 blev Emilia och Diesel med motiveringen: ”Bäst när det gäller”

Vinnare 2018 blev Carolina och Melvin med motiveringen: ”Övning ger färdighet”

Vinnare 2017 blev Malin & Asta igen med motiveringen: ”Malin har lyckats hålla Asta en så fin form att de fixar ett 2:a pris i Ekl trots att Asta är över 8 år. Som grädde på moset är Asta även anmäld till utställningen!”

Vinnare 2016 blev Lena & Leja med motiveringen: ”Där satt den!”

Vinnare 2015 blev Malin och Asta med motiveringen: ”Asta & Malin tilldelas apportbocken i år för att de presterar på topp år efter år”

Vinnare 2014 blev Kristina och Stina med motiveringen: ”Friskt vågat, allt vunnet”

Vinnare 2013 blev Frida och Migge med motiveringen: ”Friskt vågat, hälften vunnet”

Vinnare 2012 blev Marie-Louise och Molly med motiveringen:

Vinnare 2011 blev Malin, Daizy och Asta med motiveringen: ”Presterar goda resultat år efter år men har hittills alltid blivit omkörda på upploppet”

Vinnare 2010 blev Busa och Lena med motiveringen: ”Helgens största överraskning!” I debuten på WT gå in och placera sig på en andra plats av ett 60-tal startande hundar är stort!

Watt
Vinnare 2009 blev Watt och Ingela med motiveringen: ”Ingela och Tea slog både oss och domaren med häpnad då de visade en stor dirigerbarhet på både land och vatten!”

Piggelin & Karamell
Vinnare 2008 blev Anna med Lina & Pyssla med motiveringen: ”Anna lyckas med bragden att låta Pyssla ta över Linas plats i Mästarklassen och det med bravur! Att Anna dessutom hållit Lina en strålande form och lyckades med bragden att bli 3:a i Bästa Tik klassen på utställningen. Att hon sedan skördade det ena vandringspriset efter det andra i finalringen är ju inte heller fy skam!”

Kalori
Vinnare 2007 blev Kalori och Annika med motiveringen: ”Friskt vågat – allt vunnet!” Annika valde att starta Tintin på jaktprovet när de kvalat in trots att träningen inte var förberedd på annat än WT. På jaktprovet apporterade Tintin glatt in allt hon hittade, även vilt hon aldrig prövat tidigare, under ledning av en starkt engagerad förare. Bra jobbat!

Snoddas
Vinnare 2006 blev Snoddas, Carina & Fanny med motiveringen ”Friskt vågat hälften vunnet”. De ställde upp agilityn, lydnaden, jaktprovet, utställningen och avslutade helgen med Barn med hund, där Fanny och Snoddas vann sin åldersgrupp.

Pralin & Toffee
Vinnare 2005 blev Agnetha & Toffee och Pralin & Malin. För första gången hade vi svårt att enas om en vinnare, så vi beslöt oss för att dela priset i år. Båda hundarna gjorde jättefina prestationer under helgen och var mycket nära att gå till pris. Men det ville sig inte riktigt och därför får de pris av oss i stället.

Nougat
Vinnare 2004 blev Nougat och Cissi. De debuterade i jaktsammanhang i form av apporteringstestet, trots att matte inte visste hur det gick till, dessutom med ett strålande fint resultat.

Piggelin
Vinnare 2003 blev återigen Piggelin. I år debuterade hon i Mästarklassen och blev Lönnlövets första godkända hund!

Piggelin
Vinnare 2002 blev Piggelin och Anna för att de lyckats bra på SSRK:s jaktprov och därför får starta i utställningens Jaktklass, där de dessutom blev tredje placerade med HP!

Afrodite
Vinnare 2001 blev Afrodite och Sofia som lyckades försvara titeln ”Årets Agilitytollare”

Apollon
Vinnare 2000 blev Apollon med familj som tappert kämpar trots att framgångarna i bland uteblir!

Sofia & Afrodite
Vinnare 1999 blev Sofia och Afrodite som efter att ha diskat sig i de två första Agilityklasserna, lyckades kvala till finalen i den sista klassen. I finalen slutade de på en hedrande fjärde plats!

Läs mer: