Året som gått – 2022

Då lägger vi ytterligare ett år till handlingarna. Året har bjudit på många glädjeämnen men även en del tråkigheter. Glädjen hittar vi i alla fina vänner som vi har och de fina framgångar som våra valpar har presterat tillsammans med våra fantastiska valpköpare. Många stora TACK till er alla! Hundhimlen har fått nya stjärnor då Glöd, Busa, Jolle, Asahi, Iris och Donner lämnat oss. Varje stjärnklar natt finns ni och alla andra hundstjärnor där och lyser upp himlen och våra minnen.

En rolig händelse under året var att det var 30 år sedan vår första tollare, Rödrävens Hjortron ”Windy”, föddes och det är tack vare henne som vår uppfödning startade.

Valplådan har vi inte använt i år och därför har inga nya Lönnlöv sett dagens ljus. Fjolårets valpar i ”Eldiga kullen” är för unga så inga Lönnlöv är röntgade i år. Finishs DNA-test för PRA-prcd kom tillbaka med resultatet Carrier. Finish och Jolle är DNA-testade för DE med resultatet Clear för Finish och Carrier för Jolle. Finish är även DNA-testad för DM (N/DM) och CDDY/IVDD (N/CDDY) samt för CPDA (clear). Det enda Lönnlöv som gjort ett MH/BPH i år är Finish som genomförde sitt MH med skott.

Fyra Lönnlöv har startat på tollingjaktprov och vi glädjs åt alla fina starter som nästan alla ledde till pris. Vixen gjorde fyra starter i elitklass med tre ”good” och ett ”not sufficient” som resultat. Vim debuterade i öppenklass och fick ett ”good” och ett ”very good”. Även Flotta debuterade i öppenklass med ett ”very good”. Svinto debuterade i nybörjarklass slog till med två ”excellent” och ett ”not sufficient”! Vim har även debuterat i nkl på B-prov men det räckte inte till pris den gången. Som första Lönnlöv startade Yacht vid USM i WT.

Svinto och Finish har varit aktiva i viltspårsselen och Svinto är godkänd i anlagsklass och Finsich fick ett 1:a lkl i Finland. Bingo har genomfört ett godkänt doftprov eukalyptus.

På lydnadsplanen har Jubel fortsatt hålla ställningarna med ett 1:a pris i lkl 1. Även Vim har fått två 1:a pris i lkl 1. På rallylydnadsplanen har Flotta, Vim, Kajak, Jackpot och Ajax varit aktiva. Det har resulterat i flera titlar: RLD N till Jackpot, RLD A till Flotta, samt RL 3 och guldmärke till Kajak samt RLD A och Svensk Rallylydnadschampionat till Vim!

I år har det varit fler Lönnlöv i utställningsringarna än på många år och det har gått väldigt bra! Fjolårets valpar har visat upp sig och Explosiv har blivit BIS-4 i valpklass 2, Pyr och Fyr har båda fått excellent i juniorklass. Jackpot är ställd för första gången och resultatet blev excellent, även Via är ställd för första gången och fick VG. Yacht, Memory, Kajak och Finish har fått ett eller flera CK. Kullsystrarna Yacht och Kajak fått varsitt cert. Memory har blivit BIS-3 i jaktklass och Flotta har blivit BIS-4 i jaktklass.

Årets Tollarspecial gick av stapeln i Ånnaboda och vi hade såklart ett gäng Lönnlöv som deltog. Yacht kom tvåa WTs nybörjarklass med 95 poäng och funktionärernas val i ruta 1! Triss och Memory hade fina resultat (76 p resp 84 p) men det räckte inte till placeringar i år. På tollingjaktprovet såg vi Svinto och Vixen få ”not sufficient”, båda två gjorde fina arbeten fram tills dess att de nollade. Vixen fick ”Domarens val” då hon med sitt kraftfulla arbete lyckades plocka in ”guldanden” som låg längst ut på söket och hon var enda hunden av alla startande hundar som lyckades med det! I utställningsringen fick Yacht och Vixen HP men var oplacerade. Vim, Triss, Memory och Flamma fick fin kritik. I uppfödargruppen blev vi 4:e placerade.

I år tilldelades vårt vandringspris ”Den vandrande Apportbocken” till Tyra och Yacht med motiveringen: ”De är orädda och nyfikna och testar alla möjliga tävlingsgrenar. Från utställning, viltspår och rallylydnad till tollingjaktprov och workingtest. Träning ger resultat vilket helgens prestationer visar!”

Vi har fortsatt att vara väldigt aktiva på våra sociala media (Facebook och Instagram) som uppdateras betydligt flitigare än hemsidan.

Ett stort tack till våra valpköpare och på återseende 2023!

Läs mer: