Året som gått – 2021

Sakta börjar livet återgå till något som liknar ett normalläge och hundaktiviteterna har återupptagits och under sommaren genomfördes Tollarspecialen i Karlsborg. Flera Lönnlöv har varit ute på olika aktiviteter under året och vi har sett många fina prestationer av våra valpköpare – STORT TACK till er alla!

En rolig händelse under året var att vi firade 25 år som uppfödare då vår första kull, den Gudomliga kullen, föddes i juni 1996.

I slutet av året föddes vår ”Eldiga kull” som bestod av 7 valpar men tyvärr var vi tvungna att låta Bloss somna in vid 8 veckor då han hade megaesophagus. Livet som uppfödare är inte alltid roligt men vi har sex syskon som vi ser fram emot att få följa. Fjolårets valpar i ”Segrande kullen” är alla röntgade med HD A (3 st) och HD B (3 st) samt ED ua (5 st) och ED 1 (1 st). Sista valpen i ”Rena kullen” är också röntgade med HD B och ED ua. Uno ögonlystes med diagnosen bakre katarakt vilket gjorde att vi ögonlyste Myra och hon hade ej ärftliga åldersförändringar och bedömdes ua. Även Finish och Flotta är ögonlysta ua under året. Flottas DNA-test för PRA-prcd kom tillbaka med resultatet Normal. Åtta nya Lönnlöv har känd BPH-status trots att vi inte kunna arrangera BPH som vi planerat. Tre Lönnlöv har också genomfört FB-R.

Årets tråkiga händelser är att hundhimlen har fått sex nya stjärnor då Stoja, Duvel, Vilda Bushund, Sol, Blitzen och lilla Bloss lämnat oss. En annan tråkig händelse var att Doris blev halt och konstaterades ha anaplasma. Vid veterinärbesöket togs även ett ANA-test som tyvärr kom tillbaka positivt vilket gjorde att Doris togs ur avel.

Sex Lönnlöv har startat på tollingjaktprov och vi glädjs åt alla fina starter även om det inte alltid ledde till pris. Vixen gjorde två starter i elitklass varav ett 3:e pris. Lotus startade två gånger i elitklass och fick ett 1:a och ett 2:a pris. Även Doris startade elitklass och fick en 1:a. en 2:a och en nolla. Yes debuterade i öppenklass och fick en nolla då han inte var riktigt klar för klassen. Vim debuterade i nybörjarklass och fick två 1:or och ett 2:a pris! Även Flotta debuterade i nybörjarklass med en nolla och ett 1:a pris. Yacht debuterade också i nybörjarklass men det ville sig inte riktigt i år. Nya tag nästa år! Finish genomförde ett godkänt anlagsprov i Finland.  

Kajak och Jolle har varit aktiva i viltspårsselen och båda två kan nu titulera sig Svensk Viltspårschampion. Kajak har även 1:a pris i Norge vilket innebär att hon även är Norsk Blodspårschampion.

På lydnadsplanen har Jubel hållit ställningarna och blev uppflyttade med fina 191 p i startklass samt tog ett jättefint 2:a pris (med väldigt många 10:or!) i lydnadsklass I. På rallylydnadsplanen har Flotta, Vim, Kajak, Jolle och Yacht varit aktiva. Det har resulterat i flera titlar: RLD N till Jolle, RLD F till Flotta samt RL 2 och silvermärke till Kajak. Vim har ett kvalificerade resultat i avancerad klass och Kajak har ett 1:a pris i klass 3. Yacht har två kvalificerade resultat i fortsättningsklass.

Några Lönnlöv har sprungit i utställningsringen och det blev två nya utställningschampions! Finish fick det Finska Utställningschampionatet efter tre cert på tre utställningarna. Vixen tog sina sista cert och blev Svensk Utställningschampion. Kajak ställdes en gång med excellent, Triss och Jolle fick very good samt Doris fick två ck.

Det var osäkert ganska länge om det skulle bli någon Tollarspecial eller inte och deltagande var mycket mindre än vanligt men knappt 250 hundar med familjer deltog. Vi hade ett litet gäng Lönnlöv som deltog på årets Tollarspecial och vilka fina insatser vi fick se! Flotta vann WTs nybörjarklass med 100 poäng och Triss kom 3:a med 98 poäng. Ajax startade också på WT och fick 45 poäng. På tollingjaktprovet debuterade Yes i ökl men var inte riktigt klar för klassen så det blev en nolla. Vim fick ett 2:a pris i nybörjarklass och Vixen fick ett 3:e pris i elitklassen. I utställningsringen blev Jolle 2:a Bästa hane samt BIS i ökl. Triss blev 3:a i juniorklass tikar, Yacht blev 3:a i öppenklass tikar och Vixen blev 4:a i jaktklass tikar. Vår uppfödargrupp fick HP och blev 3:e placerade.

I år tilldelades vårt vandringspris ”Den vandrande Apportbocken” till Malin och Flotta med motiveringen: ”På ett mycket FLOTT sätt kammade de hem full pott och segern!”

Vi har fortsatt att vara väldigt aktiva på våra sociala media (Facebook och Instagram) som uppdateras betydligt flitigare än hemsidan.

Ett stort tack till våra valpköpare och på återseende 2022!