2022-08-25

Sent ska syndaren vakna, men här kommer en megauppdatering av hemsidan!

Vi börjar med de tråkiga nyheterna och det är att vi fått tre nya stjärnor på hundhimmeln då Glöd, Busa och Jolle fått somnat in under våren/sommaren. Det visade sig att Glöd hade Megaesophagus, samma defekt som hans bror Bloss hade. Ett stort tack till ägarna för att ni gett era hundar det bästa hundliv som en hund kan ha!

Massor med resultat har trillat in under våren och sommaren:
Vim har tagit sitt sista resultat i avancerad klass och har nu erhållit titeln RLD A. Hon har också tagit cert i mästarklass samt två 1:a i lydnadsklass I med fina poäng (301 p resp. 271,5 p). Vim har även startat på B-prov och erhöll sufficent (tidigare 0-pris).
Svinto har debuterat i nybörjarklass på tollingjaktprov och tog två fina excellent (tidigare 1:a pris)! Han har dessutom gjort ett godkänt anlagsprov i viltspår.
Vixen har startat elitklass tollingjaktprov och erhöll good (tidigare 3:e pris).
Finish har fått ett 1:a pris i ökl viltspår i Finland, gjort ett MH med skott samt erhållit excellent och CK på Tollershow i Finland.
Jubel har tagit ett 1:a pris i lkl I (256,5 p).
Bingo har gjort ett godkänt doftprov eukalyptus.
Yacht har ställs några gånger med excellent och 2 x CK och 3:e bästa tik. Hon och matte Tyra har även deltagit på USM i Working Test.
Pyr har gjort sina första framträdanden i utställningsringen och blivit BIR och BIS-4 i valpklass 1.
Explosiv har även hon sprungit i utställningsringen med fina resultat, BIM valpklass 1 och BIR och BIS-4 valpklass 2.
Via är ställd en gång i ökl och erhöll VG.
Memory fick excellent i jaktklass, CK, blev 3:e bästa tik samt BIS-3 jaktklass.
Jackpot har också debuterad i utställningsringen och fick excellent och blev 2:a bland öppenklasshanarna.
Flamma har också sprungit vänstervarv för första gången och det resulterade med ett HP i valpklass 2.
Flotta har fått very good och 2 x excellent samt blivit BIS-4 jaktklass.
Fyr har erhållit excellent i debuten i juniorklass.
Kajak har fått excellent, CK, reserv-cert, CERT och BIM.

Finish har gjort ett gäng DNA-test med följande resultat:
DE – clear
PRA – bärare
DM – bärare
CDDY/IVDD – bärare
CPDA – clear

Vid årets Tollarspecial hade vi ett litet gäng hundar som deltog och alla jobbade fint och bra men det räckte inte hela vägen fram. Svinto genomförde ett väldigt fint tollingjaktprov i nybörjarklass men fick nys på fel vilt på söket vilket gjorde att han fick sufficient. Även Vixen och Doris fick sufficient. Vixen blev dock Domarens val då hon med sitt kraftfulla arbete lyckades plocka in ”guld”anden (den som låg längst ut på söket, typ 150 m ut) och var den enda hunden under tre dagar som tog hem den. Vim bröt i nybörjarklassen. På Workingtestet slog Yacht till med fantastiska 95 p i nybörjarklass och blev totalt 2:a i klassen. Hon fick även funktionärernas val i ruta 1! Memory och Triss startade också i nybörjarklass och fick fina 84 p (Memory) och 76 p (Triss). På utställningen blev uppfödargruppen 4:e placerade och Vixen och Yacht fick HP men blev oplacerade. Vim, Triss, Memory och Flamma fick fin kritik. Lycka fick HP och blev placerad som nr 4 i seniorklassen. Vårt vandringspris ”Den vandrande apportbocken” tillföll i år Yacht och Tyra.