Året som gått – 2020

Det är ett väldigt annorlunda år vi lägger bakom oss då COVID-19 vände upp och ner på hela världen. De allra flesta hundaktiviteter ställdes in under våren och sommaren och för första gången i historien blev Tollarspecialen inställd. Under sensommaren och hösten öppnades vissa aktiviteter upp och med tanke på hur året varit, har vi ändå sett många fina prestationer av våra valpköpare – STORT TACK till er alla!

Årets tråkiga händelser är att hundhimlen har fått fem nya stjärnor då Hurtig, Kalori, Othello, Hasta och Ystra lämnat oss.

I början av året föddes vår ”Segrande kull” som består av 6 valpar och det ska bli roligt att få följa dem! Fjolårets valpar i ”Flytande kullen” är alla röntgade med HD A och ED ua och fem av sex valpar i ”Rena kullen” är också röntgade med HD A (4 st) och HD B (1 st) samt ED ua. Vi kunde inte göra BPH:n enligt våra planer men trots detta har sex hundar känd BPH-status.

Det blev några starter på tollingjaktprov och det resulterade allt som oftast i fina pris, vilket vi glädjs åt. Vixen gjorde två starka starter i öppenklass med två 1:or som resultat och debuterade även i elitklass med ett 3:e pris och hon är inte ens 3 år! Lotus startade i elitklass och fick en 2:a. Även Doris startade elitklass och fick två 2:or. Yes debuterade i nybörjarklass, fick 2:a pris samt 3:e pris och avslutade säsongen med 1:a HP! Kajak har gjort ett godkänt kvaliseringsprøven i Norge.

Viltspår har varit en av de aktiviteter som varit möjliga att genomföra och det har flera av våra Lönnlöv gjort, vilket resulterat i flera viltspårschampionat. Yacht, Flotta och Vim har fått titeln Svensk Viltspårschampion och Ajax har tre 1:or i öppenklass. Jolle är godkänd i anlagsklass och Kajak har ett 1:a pris i öppenklass i Norge.

På lydnadsplanen har Vixen och Vim uppflyttande resultat i Startklass och på rallylydnadsplanen har Flotta, Vim, Kajak och Yacht varit aktiva. Det har resulterat i flera titlar: RLD N till Vim, Yacht och Flotta samt RL 1 och bronsmärke till Kajak. Vim har även erhållit titeln RLD F. Kajak är på god väg mot RL 2 efter två kvalificerande rundor i klass 2.

Flotta, Jolle och Yacht inledde året med att starta Nose work och alla tre genomförde eukalyptusprovet med godkänt resultat.

Utställningarna har lyst med sin frånvaro efter att COVID-19 drabbade oss men i början av året hann några Lönnlöv med ett par utställningar och det slutade med CK till Jolle, Yacht och Doris samt excellent till Comet. I Finland ställdes Finish erhöll CK, cert och BIR.

I år delades vårt vandringspris ”Den vandrande Apportbocken” inte ut eftersom Tollarspecialen blev inställd.

Vi har fortsatt att vara väldigt aktiva på våra sociala media (Facebook och Instragram) som uppdateras betydligt flitigare än hemsidan. I slutet av året fick hemsidan en välbehövlig uppfräschning och nu fungerar den bra på mobil och läsplatta också.

Ett stort tack till våra valpköpare och på återseende 2021!