Året som gått – 2019

Då är det tjugonde gången som vi skriver en sammanfattning över året som gått! Det har har varit ett helt fantastiskt år som vi nu lägger bakom oss. Det är tack vare våra fantastiska valpköpare som har gjort detta år möjligt – STORT TACK till er alla!

Under året föddes två kullar, den Flytande kullen och den Rena kullen, och elva stycken nya Lönnlöv såg dagens ljus. Vi ser framemot att följa dem, så här långt ser det riktigt lovande ut!

Även i år har vi sett Lönnlöv ute i jaktprovsrutorna och Lönnlövets Lotus och matte Emilia satt punkt för jaktprovssäsongen genom att bli godkända på det praktiska jaktprovet och kan numera titulera sig Svensk tollingjaktchampion. Vi är väldigt stolta över att ha fött upp två tollingjaktprovschampions! Vixen och Cluedo är nya pristagare i Nkl, båda med 1:a pris vilket bådar gott inför framtiden. Doris och Lotus har tagit 1:a pris i Ekl. Lotus här även startat på SSRK:s retrieverprov med en 3:a i Nkl som resultat.

Flotta har debuterat i viltspår och är numera godkänd i anlagsklass. Cluedo har startat på working test och samlade ihop 77 p.

Lotus har varit på hugget i år och har även startat lydnadsklass 2 med 1:a pris. På rallylydnadsfronten har Hurtig blivit Norsk Rallylydnadschampion! Hela den Renliga kullen har genomfört fina BPH.

I år har det varit fler Lönnlöv i utställningsringarna än på många år och det har gått väldigt bra! Den Flytande kullen har visat sig vara en kull exteriört bra hundar där Jolle, Yacht, Flotta och Kajak alla har blivit BIR i valpklass 1. Yacht och Kajak har även blivit BIG-1 och slutligen blev Kajak även BIS-3:a. Vim och Ajax har fått HP i samma klass och Vim blev även BIR. I valpklass 2 har det blivit BIR för Jolle, Yacht, Flotta och Kajak och Jolle har blivit BIG-5:a medans hans systrar Kajak och Yacht blivit BIS. Även i juniorklass har det gått bra med CK och cert Jolle, Vixen och Kajak. Vixen har under året fått 3 ck. Kajak blev dessutom Norsk Juniorvinnare-19, vår första vinnartitel! Vallmo ställdes en gång med CK och fjärde bästa hane. Corona blev BIR veteran och Doris tog sitt andra cert. Memory och Cluedo har fått excellent och Comet fick very good på Stockholm Hundmässa. Vid två tillfällen har vi haft uppfödargrupp och båda gångerna har vi fått HP!

Tollarspecialen 2019 hölls i Sälen och som vanligt var det ett antal Lönnlöv på plats. Det var lite blandade resultat men vi gläds åt Vixens 3:a i nkl på tollingjaktprovet samt Lotus och Doris 1:or i Ekl. Vi hade också en funktionärsruta på tollingjaktprovet, tack alla ni som ställde upp och var funkisar! På WT samlade Yatzy ihop 88 p i nkl och Lycka fick 77 p i ekl. Lycka blev även årets Retrieverjaktprovshund. I utställningen blev Yatzy BIS i diskvalificerande klassen. Lotus, Doris, Yacht, Flotta, Kajak och Vixen fick HP:n. Doris blev 3:e bästa tik i jaktklass och Vixen blev 5:a i samma klass. Yacht blev 2:a valpklass 2 tikar, Flotta blev 3:a valpklass 2 tikar och Kajak blev 4:a valpklass 2 tikar. I kampen om Tollarmästartiteln slutade Doris 6:a och Lotus 7:a.

I år gick vårt vandringspris ”Den vandrande Apportbocken” till Lotus och Emilia med motiveringen ”Bäst när det gäller”.

Vi har fortsatt att vara väldigt aktiva på våra sociala media (Facebook och Instragram) som uppdateras betydligt flitigare än hemsidan.

Ett stort tack till våra valpköpare och på återseende 2020!