Året som gått – 2018

Ett år till att lägga till handlingarna. På det stora hela har 2018 varit ett mycket bra år som har bjudit på väldigt många glädjeämnen! Vi sa det i fjol, säger det igen och kommer att säga det åtskilliga gånger till – vi har verkligen de mest fantastiska valpköpare som man kan ha. Vi är så glada och stolta över att ni tar hand om era hundar på bästa sätt, är ute och tävlar med dem och att det också många gånger resulterat i fina framgångar under året!

Årets tråkiga händelser är att hundhimlen har fått tre nya stjärnor då Watt, Tistel och Ohm lämnat oss.

Inga nya Lönnlöv har sett dagens ljus under 2018 men vi går i väntans tider för Arbetsviljans Risgryn ”Doris” hittade äntligen en stilig hane som föll henne i smaken och som även tyckte om Doris. Så efter nyår hoppas vi på en kull friska och fina valpar!

Vi är väldigt stolta och glada över att det varje år är många duktiga Lönnlöv ute i jaktprovsrutorna. I år har vi sett två Lönnlöv debutera i elitklass, Lotus med ett 1:a pris som högsta merit och Corona med ett välförtjänt 3:e pris. Busa fixade ett 1:a pris i Ökl tillsammans med Kristina och Memory har fått ett 3:e pris i nkl. Cluedo debuterade också i nkl, tyvärr utan pris men det finns många fina kvaliteter i den hunden. Doris har debuterat i ekl då hon fick sitt andra 1:a pris i ökl. Lycka har tagit två 1:or till i ekl, genomförde ett praktiskt tollingjaktprov och blev därmed Svensk Tollingjaktprovschampion!

På SSRK:s retrieverprov har Lycka tagit 3:e pris i Ekl samt som första tollare blivit godkänd på SSRK:s KKL-prov och därmed också berättigande att starta i elitklass på A-prov. Hon är en helt fantastiskt hund som vi har möjlighet att låna in för valpkullar! Stort tack Ingela!

Det har också varit lite aktivitet på lydnadsplanerna i år. Lotus har startat i nya lklII. Vilda Bushund fixade sitt lydnadschampionat!

Hurtig och Vallmo har startat rallylydnad i Sverige vilket har resulterat i RLD N och RLD F för Hurtig och RLD F för Vallmo. Hurtig har också startat rallylydnad i Norge och har fått cert!

I utställningsringen har några Lönnlöv varit ute och visat upp sig och det har blivit cert (Vallmo och Memory) och CK och reservcert (Doris).  Den renliga kullen (födda december 2017) har också varit ute och fått fina kritiker.

Årets Tollarspecial gick av stapeln i Stockholm och självklart var ett gäng Lönnlöv där och deltog! Resultaten vi kommer ihåg är från tollingjaktproven är Coronas 1:a i ökl, Doris debut i ekl som resulterade i en 0:a men blev domarens val, Lyckas 1:a i ekl som också bidrog till att hon blev Tollarmästare 2018! På WT blev Cluedo 5:e bästa hund i stor konkurrens samt även domarens val i en ruta. På utställningen blev Yatzy 2:a med HP i klassen för diskvalifierade fel och Vixen fick HP och blev 2:a i valpklass 2 tikar och bröderna Donner och Comet blev 4:a resp 5:a i valpklass 2 hanar.

I år gick vårt vandringspris ”Den vandrande Apportbocken” till Carolina & Cluedo med motiveringen ”Övning ger färdighet”.

Vi har fortsatt att vara väldigt aktiva på våra sociala media (Facebook och Instragram) som uppdateras betydligt flitigare än hemsidan.

Ett stort tack till våra valpköpare och på återseende 2019!