Året som gått – 2017

Det känns som det var nyss som sammanfattningen för 2016 skrevs och nu är det dags att göra en ny för 2017.

Vi har många glädjeämnen i år:

  • Vi har välkomnat Kristina Nilbrink som delägare i kenneln och det är vi väldigt glada över!
  • Vi har sagt det förut, säger det igen och kommer att säga det åtskilliga gånger till – vi har verkligen de mest fantastiska valpköpare som man kan ha. Vi är så glada och stolta över att ni tar hand om era hundar på bästa sätt, är ute och tävlar med dem
    och att det också många gånger resulterat i fina framgångar under året!
  • Vårt långsiktiga avelsarbete i kombination med våra fantastiska valpköpare har under året medfört att vi har tilldelats SKK:s Bruksuppfödarpris. Många stora TACK  till er alla!
  • Lönnlövets Hasta blev vår första svenska tollingjaktchampion. Grattis Malin Goding och bra jobbat!
  • Ytterligare ett Lönnlöv har tilldelats SKK:s Bruksavelspris och det är Lönnlövets Nässla, vars mamma Lönnlövets Karamell fick det i fjol. Grattis till ägaren Marie-Louise och uppfödare Lis Sparre, kennel River Fox, för att ni förvaltat generna så
    väl!

Hundhimlen har fått tre nya stjärnor då Pralin, Tiger och Spurta lämnat oss.

Precis innan jul föddes vår fjortonde kull och det blev sex valpar, fem hanar och en tik. Eftersom de föddes strax innan jul så är de är döpta efter jultomtens renar. Vi gjorde också ett försök att para Arbetsviljans Risgryn ”Doris” men det blev tyvärr ingen bra parning och därmed inte heller några valpar.

Det är lika roligt varje år att se att det är många Lönnlöv som är duktiga i jaktprovsrutorna. Detta är vi väldigt stolta över! Vid uppdateringen av statistiksidan så kan vi konstatera att 50% (32 av 64 födda hundar) har någon form av jaktmerit och de allra flesta har en officiell merit!

På tollingjaktproven i år har vi, som tidigare skrivits, fått vår första svenska tollingjaktprovchampion då Hasta genomförde sitt praktiska jaktprov på bästa sätt! Lotus, Corona och Scilla har tagit varsin 1:a i ökl. Busa har startat i ökl och fått 2:a pris och 3:e pris under året. Flox startade nkl och fick ett 1:a pris som bästa resultat. Även Vallmo startade nkl och fick ett 3:e pris i sin enda start. ”Våra” tikar Arbetsviljans Risgryn ”Doris” och River Fox Blaze of Texmo ”Lycka” har också gjort väldigt fint i från sig, vad sägs om 1 ökl i debuten för Doris och 1:a ekl för Lycka?

På SSRK:s retrieverprov har Lycka tagit ett 2:a pris i Ekl.

Det har också varit lite aktivitet på lydnadsplanerna i år. Lotus har startat i nya lklI och fixade tre stycken 1:a pris och titeln LD1. Busa, Sol och Vilda Bushund har startat med varierade resultat.

Vallmo har startat appellklass i spår och gjorde bra ifrån sig och är numera uppflyttad till lägre klass.

Kalori har provat lyckan i rallylydnad och det blev finfina poäng som resulterade i titeln RLD N och brorsan Hurtig har tävlat i elitklass i Norge samt åkte över till Sverige och fick 96/100 p i nybörjarklass.

I utställningsringen har det varit glest med Lönnlöv men vi är glada för en ny utställningschampion utan parentes, nämligen Lotus som numera även har SE UCH framför sitt namn! Uno och Domino har båda fått excellent under året. Uno har även fått CK. Doris har fått sitt första cert.

Under året har vi också fått var första certifierade vårdhund då Stoja fixade slutprovet.

Årets Tollarspecial gick av stapeln i Laholm och självklart var ett gäng Lönnlöv där och deltog! Domino blev bästa hund i klassen för diskvalificerande fel och Cluedo föll på målsnöret och blev första hund utanför placering i Ökl hanar.

I år gick vårt vandringspris ”Den vandrande Apportbocken” till Hasta & Malin med motiveringen ”Malin har lyckats hålla Asta en så fin form att de fixar ett 2:a pris i Ekl trots att Asta är över 8 år. Som grädde på moset är  Asta även anmäld till utställningen!”.

Vi har fortsatt att vara väldigt aktiva på våra sociala media (Facebook och Instragram) som uppdateras betydligt flitigare än hemsidan.

Ett stort tack till våra valpköpare och på återseende 2018!