Året som gått – 2016

Tiden bara springer iväg och det är dags att sammanfatta 2016! Liksom tidigare år har det varit både glädje och sorg. Vi har de mest fantastiska valpköpare som man kan ha! Ni tar hand om era hundar på bästa sätt. Många av er har varit ute och tävlat under året med fina framgångar och vi är glada och stolta över det! Vi är också stolta uppfödare till Lönnlövets Karamell som tilldelades SKK:s Bruksavelspris. Många stora TACK till er alla! Hundhimlen har fått en ny stjärna då Pastill lämnat oss.

Inga valpar föddes i år och fokus har legat på vår spelglada kull där alla valparna har passerat alla tester de ska, och de har gjort det med utmärkta resultat. Alla sex valparna har röntgats och resultatet blev fem A:n och ett B på höfterna och armbågarna är UA. De har också genomfört sina BPH:er och funktionsbeskrivningar på ett mycket bra sätt.

Liksom tidigare år har Lönnlöv varit ute på tävlingsbanorna i år och det är så roligt att se att det är många Lönnlöv som är så duktiga i jaktprovsrutorna. Detta är vi väldigt stolta över!

På tollingjaktproven i år har vi sett Hasta tagit sitt fjärde 1:a pris i Ekl, Spurta tog sitt första 1:a pris i Ekl. Busa har också startat några gånger i Ökl och fått flera 3:e pris. Akleja startade Nkl och fick ett 1:a pris som bästa resultat och Vallmo har startat i Nkl med en 3:e pris som resultat. Corona och Scilla har startat i Ökl med 2:a pris som bäst. På SSRK:s retrieverprov har Hasta tagit ett 2:a pris i Ökl och Busa fick ett 3:e pris i Nkl.

Det har också varit aktivitet på lydnadsplanerna i år. Busa har fixat sitt LPII och Vilda Bushund nosar på ett lydnadschampionat efter att under hösten tagit två 1:a pris i Ekl, ”bara” ett 1:a pris kvar. Sol har också startat Ekl med ett 2:a pris som bästa resultat. Scilla och Akleja har startat lkl II och fick varsitt 1:a pris. Memory har debuterat i lkl I med 2:a pris.

I skogen har flera Lönnlöv visat framtassarna i spårlinan. En nya viltspårschampion har vi fått och det var Hurtig som tog SE V CH. Scilla och Vilda Bushund har startat i Ökl och fick varsitt 1:a pris.

I utställningsringen har det varit glest med Lönnlöv. Lotus och Corona har fått excellent under året.

Årets Tollarspecial gick av stapeln i Karlsborg och självklart var ett gäng Lönnlöv där och deltog!

I år gick vårt vandringspris ”Den vandrande Apportbocken” till Akleja & Lena med motiveringen ”Där satt den!”.

Under året har vi varit väldigt aktiva på våra sociala media (Facebook och Instragram) som uppdateras betydligt flitigare än hemsidan.

Ett stort tack till våra valpköpare och på återseende 2017!