Året som gått – 2015

Då lägger vi 2015 till handlingarna, ett år som susat förbi innan vi hann blinka. Det har varit mycket glädje i år men även mycket sorg. Glädjen hittar vi i alla fina vänner som vi har och de fina framgångar som våra valpar har presterat tillsammans med våra fantastiska valpköpare. Många stora TACK till er alla! Hundhimlen har fått nya stjärnor då Nougat, Newton, Volt och Guinness lämnat oss. Varje stjärnklar kväll finns ni och alla andra hundstjärnor där och lyser upp himlen och våra minnen.

Vi plockade fram valplådan i början av sommaren och sex nya Lönnlöv såg dagens ljus. Äntligen fick vi vår spelglada kull när Uno tittade ut först, det temat har vi haft på lut sedan slutet av 90-talet. Den blommiga kullen har röntgats allihopa och resultatet blev fem A:n och ett C på höfterna och armbågarna är UA. Lotus är även DNA-testad PRA med resultatet B (Carrier) och DNA-testad DE som Normal samt ögonlyst utan anmärkning. Lotus blev pappa till en kull valpar under sensommaren. Även Karamell, Nässla och Corona är DNA-testade för DE med resultaten Carrier för Karamell och Nässla samt Normal för Corona. I och med Coronas resultat Normal och Lukas resultat Normal så är vår senaste kull född fri och kan alltså inte bli sjuka eller lämna några sjuka anlag vidare. Bättre julklapp kunde vi knappast få! Corona är också ögonlyst utan anmärkning samt DNA-testad för PRA och var ett A, vilket vi kände till då hennes pappa och mamma var testade med A.

Under året utökades den Lönnlövska flocken med Doris, Arbetsviljans Risgryn, som bor hos Emma Nilbrink.

Även i år har det varit full aktivitetet på tävlingsbanorna och det är många Lönnlöv har varit ute och visat upp sig. Det är så roligt att se att det är så många Lönnlöv som är så duktiga i jaktprovsrutorna och vi blev också uppmärksammande i SSRK:s tidning Apportören under året för detta!

På tollingjaktproven i år har vi sett Hasta tagit sitt andra och tredje 1:a pris i Ekl, Spurta tog sitt andra 1:a pris i Ökl och har debuterat i Ekl med ett 2:a pris som resultat. Nässla tog sitt andra 1:a pris i Ekl under hösten och tidigare under sommaren blev det ett 2:a pris. Lotus debuterade på tollingjaktprov under hösten och tog snabbt två 1:a pris i Nkl, öppenklass nästa! Sol fick sitt 1:a pris i Nkl och debuterade i Ökl med ett 3:e pris som resultat. Busa har också startat några gånger i Ökl och fått flera 3:e pris. Akleja startade Nkl och fick ett 3:e pris och Flox har debuterat i Nkl men det räckte inte hela vägen fram till pris. På SSRK:s retrieverprov har Hasta tagit ett 3:e pris i Ökl och Iris fick ett 1:a pris i Nkl i Finland! En hund har startat på apporteringstest och blev godkänd, det var Lotus som fixade det.

Det har också varit aktivitet på lydnadsplanerna i år, årets första resultat stod Lotus för och vilket resultat – 190 p i Lkl I blev det! Ytterligare starter med finfina poäng blev det i lkl I och LP1 var i hamn. Akleja var inte sämre och fixade sitt LP1 på tre starter! Vallmo debuterade i lkl II och fixade ett 1:a pris. Scilla startade också lkl II och fick ett 2;a pris. Spurta fick ett 2:a pris i lkl III. Iris startade nybörjarklass i Finland och fick 183,5 p.

På rallylydnadsbanorna har Spurta tagit RLD N och Vallmo sitt sista godkända resultat i nybörjarklass.

I skogen har flera Lönnlöv visat framtassarna i spårlinan. Två nya viltspårschampion har vi fått, Tistel och Vallmo har stått för dessa bedrifter. Lotus debuterade i anlagsklass och blev godkänd och första starten i Ökl gav ett 1:a pris. Scilla har också gått anlagsklass med godkänt resultat. I Finland har Iris fått ett 1:a pris i Ökl  och ett 1:a pris i segrarklass.

I utställningsringen har det varit lite glest med Lönnlöv. Lotus har varit mest aktiv med excellent i samtliga entréer, tre CK och 1 reserv-CERT. Iris, Akleja och Scilla har också sprungit i utställningsringen med varierat resultat.

På agilityplan gjorde Guinness entre med fina lopp!

Årets Tollarspecial gick av stapeln i Sälen och i år var första gången på 22 år som ingen av oss hade möjlighet att åka men våra fantastiska valpköpare försåg oss med resultat löpande! Guinness och Vilda Bushund stod för årets starter på lydnadsplanen med ett 1:a pris i lkl I som resultat för Guinness. Hasta, Nässla, Busa, Spurta och Akleja startade på tollingjaktproven och det slutade med att Hasta, Spurta och Nässla gick till pris i elitklassen och Busa till pris i öppenklassen. Häftigt med tre till pris i elitklassen av tre startande! På Workingtestet startade Scilla i Nkl samt Vilda och Sol i Ökl. På söndagen var det dags för utställning och bäst gick det för Akljea som fick HP och blev oplacerad i konkurrensen. Vår inköpta Doris fick också HP och blev 3:e bästa tik i valpklass I. Spurta slutade på 8:e plats i tävlan om Tollarmästartiteln.

I år gick vårt vandringspris ”Den vandrande Apportbocken” till Asta & Malin med motiveringen ”För att de presterar på topp år efter år”.

Under året har vi skapat en sida på Facebook som uppdateras betydligt flitigare än hemsidan och vi har också ett eget Instagramskonto.

Ett stort tack till våra valpköpare och väl mött 2016!