Året som gått – 2014

Var tar dagarna vägen? Ytterligare ett år har flugit förbi! Om 2013 bjöd på finfina framgångar så är det inget mot vad 2014 bjudit på och vi har våra underbara valpköpare att tacka för detta! Ett stort TACK till er alla! Året har bjudit på många glädjeämnen men även tråkigheter då Snoddas och San Miguel lämnat oss och blev stjärnor på hundhimlen.

Valplådan har vi inte använt i år och därför har inga nya Lönnlöv sett dagens ljus. Den blommiga kullen har varit aktiva och genomfört sina BPHs, funktionsbeskrivningar och röntgen är påbörjad med tre A:n och ett C på höfterna och armbågarna är UA.

Full fart på tävlingsbanorna har det varit i år och det är många Lönnlöv har varit ute och visat upp sig. Det är så roligt att se att det är så många Lönnlöv som är så duktiga i jaktprovsrutorna och hälften av den senaste kullen har nu en jaktmerit!

På tollingjaktproven i år har vi sett Hasta debutera i Ekl med ett 1:a pris, vi har också sett Busa få ett 1:a pris i Nkl samt debutera i Ökl med ett 3:e pris. Corona har fått ett 1:a pris och ett 2:a pris i Nkl, blivit provbäst och fått pris för bästa tollingarbete. Scilla debuterade i Nkl på Tollarspecialen och fick ett 3:e pris. Detta följdes upp av ytterligare ett 3:e pris och säsongen avslutades sedan med ett 1:a pris! Spurta prickade in löpet under Tollarspecialen men har ändå hunnit med att ta ett 2:a pris i Ökl i år. Nässla har startat i Ekl och har fått ett 2:a pris. På SSRK:s retrieverprov har Hasta tagit ett 2:a pris och ett 3:e pris i Ökl och Spurta ett 2:a pris i Nkl. Iris har genomfört NOU (anlagsprov) i Finland. Tre godkända på apporteringstest har vi också fått se, San Miguel, Akleja och Ystra.

Det har varit fullt med Lönnlöv på lydnadsplanerna i år! Ystra, Vallmo, Iris, Akleja, Scilla och Lotus har alla debuterat i Lkl I med finfina poäng! Ystra har raddat upp 1:a pris på 1:a pris vilket blivit både LP1 och LP2! LklII har Busa också provat på. I lkl III har vi fått se lysande debuter av Sol och Vilda, även Spurta har startat lkl III i år.

I utställningsringen har det varit mer aktivitet i år än vi är vana vid. Det är inte ofta vi har en avelsgrupp på officiell utställning med det skedde i år och den fick HP. Snoddas inledde året med att bli BIM veteran på My Dog. Hurtig och San Miguel har fått varsitt Cert och Lotus, Vallmo och Scilla har fått CK. Iris, Akleja, Spurta, Corona och Volt har också sprungit i utställningsringen.

Ystra debuterade i agilityklass I och hoppklass I vilket resulterade i en pinne! Ystra har även debuterat i bruksspår.

Vallmo debuterade i anlagsklass i viltspår och blev godkända. Hurtig och Iris har startat öppenklass med 1:a pris och Hurtig blev även N VCH!

På Rallylydnadsplan har Karamell fått sin tredje titel, RLD A, och Hurtig har debuterat klasse 1 och klasse 2 med godkända rundor. Klasse 3 nästa!

Årets Tollarspecial gick av stapeln i Laholm under tre dagar i början av augusti. Liksom tidigare år var även årets arrangemang mycket proffsigt arrangerat, ett stort tack till arrangörerna! Det var många nära och kära som kom till årets Special och det är alltid lika roligt och trevligt att träffas. Som tidigare år var vi runt 15 Lönnlövsfamiljer som deltog. Lotus, Akleja och Scilla stod för årets starter på lydnadsplanen och det var ett duktigt gäng debutanter vi fick se. Hasta, Nässla, Busa, Scilla och Corona startade på tollingjaktproven och det slutade med att Nässla och Scilla gick till pris. På Workingtestet startade Sol, Akleja i Nkl och Kalori i Ökl. På söndagen var det dags för utställning och bäst gick det för Scilla som fick HP och blev 2:a bästa juniortik. Nässla slutade på 4:e plats i tävlan om Tollarmästartiteln.

I år gick vårt vandringspris ”Den vandrande Apportbocken” till Scilla med motiveringen ”Friskt vågat – allt vunnet”.

Ett stort tack till våra valpköpare och väl mött 2015!