Året som gått – 2013

Dags att sammanfatta året och det är  femtonde gången som vi skriver ”Året som gått”! Vart har åren tagit vägen? Det är 17 år sedan vår första kull föddes men samtidigt har vi hunnit med mycket, bland annat:

  • 58 valpar har fötts
  • 50 valpar har röntgats (6 st är för unga för röntgen)
  • 14 valpar har fått officiell jaktmerit
  • 18 championat av olika slag har valparna tagit
  • 4 valpar som får starta i Ekl på tollingjaktprov
  • Fått 5 barn (Anna två barn och Petra tre barn)
  • Flyttat 9 gånger (Anna fem ggr och Petra fyra ggr)
  • Tillsammans blivit 34 år äldre och klokare (!?) 🙂 

2013 har bjudit på otroligt fina framgångar och många stora TACK till våra duktiga och engagerade valpköpare – utan er vore vi ingenting! Året har bjudit på många glädjeämnen och Hastas 1:a pris med HP i Ökl på tollingjaktprovet på Tollarspecialen och Malins (och vår också!) glädje kommer leva kvar länge, elitklass nästa!

I april föddes sex nya Lönnlöv och den stolta mamman är Spurta. Snoddas är CEA-testad Normal och ögonlyst utan anmärkning. I den ”Skummiga kullen” har Guinness har genomfört sitt BPH och Miller har genomfört sin MH-beskrivning.

Aktiviteten på tävlingsbanorna har även i år hög och det är många Lönnlöv har varit ute och visat upp sig. Det är så roligt att se att det är så många Lönnlöv som är så duktiga i jaktprovsrutorna och vi ser framemot årets kull. På tollingjaktproven i år har vi sett Snoddas få ett 3:e pris i Ökl, vi har också sett Kalori få ett 1:a pris och 2:a pris i Ökl samt debutera i Ekl med ett 3:e pris. Corona har fått ett 3:e pris i Nkl och Busa fick vid samma tillfälle ett 2:a pris. Hasta har tagit 2 st 1:a pris i Ökl, varav ett med HP, och är nu klar för Ekl! Spurta är på god väg till Ekl då hon tagit ett 2:a pris och ett 1:a pris i Ökl i år.Nässla har startat i Ekl och har fått 2 st 2:a pris och 2 st 3:e pris, varav ett i Danmark. Sol har varit flitig och har ett 2:a pris och 3 st 3:e pris i Nkl samt fått pris för bästa tollingarbete. På SSRK:s retrieverprov har Hasta tagit ett 2:a pris i Ökl och Spurta ett 2:a pris i Nkl.

Busa och Spurta har stått för de få framträdandena på lydnadsplan. Det blev 1:a pris till Busa och ett LPI. I utställningsringen har det varit väldigt liten aktivitet i år, endast Watt har ställts officiellt och resultatet blev ”Very good”. Snoddas har stått för aktivititeten på agilitybanan och det har resulterat i två pinnar i agilityklass I. Tistel och Vilda Bushund har båda debuterat i viltspårslinan och blivit godkända i anlagsklass.

På Rallylydnadsplan har Karamell debuterat i nybörjarklass med tre godkända rundor (86 p, 98 p och 100 p) och en ny titel på köpet – RLD N. Hon har även debuterat i fortsättningsklass med godkänd poäng tre gånger och ytterligare en ny titel – RLD F. Watt har startat i Mästarklass med fina poäng, från 83 p till 96 p.

Årets Tollarspecial gick av stapeln i Höör under tre dagar i början av augusti. Liksom tidigare år var även årets arrangemang mycket proffsigt arrangerat, ett stort tack till arrangörerna! Det var många nära och kära som kom till årets Special och det är alltid lika roligt och trevligt att träffas. Som tidigare år var vi runt 15 Lönnlövsfamiljer som deltog. Busa och Spurta stod för årets starter på lydnadsplanen och på agilitybanan var det full fart när vi fick se Busa, Snoddas och San Miguel ta sig an banorna. Hasta, Nässla, Spurta, Snoddas, Busa, San Miguel och Corona startade på tollingjaktproven och det slutade med att Nässla, Hasta, Spurta och Snoddas gick till pris. På Workingtestet startade Vilda Bushund med en 5:e plats i Ökl. På söndagen var det dags för utställning och bäst gick det för Snoddas som fick HP och blev 3:e bästa seniorhane.

I år gick vårt vandringspris ”Den vandrande Apportbocken” till San Miguel med motiveringen ”Friskt vågat – hälften vunnet”.

Ett stort tack till våra valpköpare och väl mött 2014!