Året som gått – 2012

Då var det dags att sammanfatta året som gått igen och tiden går verkligen fort!! Årets Lönnlövsbragder har Watt och Nässla stått för, båda tikarna tog varsitt 1:a pris i Elitklass på tollingjaktprov! Även i år har våra valpköparna varit ute på tävlingsbanorna och visat upp sina fina hundar med finfina resultat. Tusen tack till er alla!  Årets tråkiga inslag är att hundhimlen har fått nya stjärnor då  Vidar, Hrist, Toffee och Ampere lämnat oss.

Inga nya Lönnlöv har fötts under året men några Lönnlövsrelaterade valpar har det fötts under året. Tistel har blivit far till en kull hos Fågelsjön och en kull hos Kanadickens. Snoddas blev far till en kull i Danmark. Samtliga valpar i den Skummiga kullen är röntgade och alla utom två är MH-beskrivna.

I år var det premiär för elitklass på tollingjaktprov och visst hade vi startande hundar där! Watt tog ett 1:a pris på det första officiella elitprovet i Sverige och några veckor senare fixade Nässla sin 1:a. Nässla har även varit i Danmark och startat på tollingjaktprov där. Kalori och Hasta har startat i ökl på tollingjaktprov och tog sina första 1:a pris. Spurta har också startat i ökl med ett 2:a pris. Hon startade också i nkl på SSRK:s retriverprov och fick ett 2:a pris. Tistel har startat i nkl på SSRK:s retrieverprov och fick ett 3:e pris. Hasta har också startat i ökl på SSRK:s retrieverjaktprov med ett 3:e pris som resultat. Corona och Busa har fixat godkända apporteringstest. Flera av våra barnbarn och barnbarnsbarn har visat framtassarna på jaktprov av olika slag, och det är jätteroligt att se!

Watt har varit i farten på rallylydnadsplanen och har fixat RLD M (Rallylydnadsdiplom Mästarklass).

Några Lönnlöv har varit ute på lydnadsplanen och Busa har fixat ett 1:a pris Lkl I. Vilda Bushund har startat i Lkl II med tre 1:a pris och LPII som resultat. Sol debuterade i Lkl I med 191 p och ett 1:a pris! Även Guinness och Asahi har debuterat i Lkl I.

Det har varit sparsamt med Lönnlöv i utställningsringarna i år och det har blivit några excellent, very good och Corona har fått CK.

I år åkte vi till Öland och Böda Camping för att delta på årets Tollarspecial. Med tanke på hur mycket det regnat denna sommar så var årets Specialenväder helt ok, det var lite kallt men regnade inte! Även i år var det ett populärt ställe för medföljande familjemedlemmar då det fanns mycket att göra. Arrangemanget var proffsigt, men sen kan man som arrangör inte rå för att kaninerna tyckte lydnadsplanen var ett trevligt ställe att vara på. Speciellt när lydnadstävlingarna pågick. Ett stort tack till arrangörerna! Det var många nära och kära som kom till årets Special och det är alltid lika roligt och trevligt att träffas. I år var det 16 Lönnlövsfamiljersom deltog. Det var fina prestationer i alla olika discipliner men vi hade inte marginalerna på vår sida i år.  Vårt vandringspris ”Den vandrande Apportbocken” gick i år till Nässla och Marie-Louise.

Ett stort tack till våra valpköpare och väl mött 2013!