Året som gått – 2011

Bättre sent än aldrig, har kommer en sammanfattning av 2011. Vi är bortskämda med fina framgångar och 2011 var inget undantag. Framgångarna har vi våra underbara valpköpare att tacka för – många stora TACK – utan er vore vi ingenting! Året har bjudit på många glädjeämnen, men även på tråkigheter och hundhimlen har fått några nya stjärnor, då Joule, Solo, Tosca och Piggelin gått somna in. 
  
Inga nya valpar såg ljuset i år hos oss. Några ytterligare höftleds- och armbågsresultat har trillat in och det har sett bra ut. Några hundar har ögonlysts utan anmärkning. Disa och fyra av valparna i den ”Skummiga kullen” blev mentalbeskrivna och uppvisade bra mentalitet. Spurta Hurtig och Ystra i den ”Livliga kullen” har också gjort sitt MH.
  
Även i år har det varit full fart på tävlingsplanerna och det är många Lönnlöv har varit ute och visat upp sig. Glädjande kan vi konstatera att vi har fått flera nya pristagare på officiella tollingjaktprov och SSRK-jaktprov i år! På tollingjaktprov har Spurta (1:a pris Nkl), Kalori (2:a pris Ökl), Hasta (2:a Ökl), Watt (1:a pris Ökl) och Nässla (2:a pris Ökl) visat framtassarna. På SSRK-jaktproven hittar vi pristagare i Nkl och det är Hasta (1:a pris) som stått för bedriften. Liksom tidigare år har flera av våra barnbarn har visat framtassarna på jaktprov av olika slag, och det är jätteroligt att se! Även barnbarnsbarnen börjar visa upp sig och det är glädjande att de presterar så fina resultat! Sex av sju valpar i den ”Skummiga kullen” är funktionsbeskrivna. Det ser lovande ut inför 2012!

Några Lönnlöv har gjort lydnadsplanerna osäkra och det resulterade bland annat i ett   lydnadschampionat till Watt! Vilda Bushund debuterade i lydnadsklass I med finfina 192 p och ett 1:a pris. Spurta fixade ett 1:a pris i Lkl II och Kalori startade i Lkl Elit och tog ett 1:a pris.

Watt har testat rallylydnad med fantastiska resultat och ny titel har det också blivit, RLD N. Snoddas tog sin första pinne i hoppklass I.

Disa debuterade i viltspårslinan och blev godkänd i anlagsklassen. Spurta fixade sitt viltspårschampionat under året.

I år det varit några Lönnlöv i utställningsringarna och det har blivit CK:n och cert under året. Tistel har tagit sina sista cert och utställningschampionatet var i hamn! Delar av den ”Skummiga kullen” har debuterat i utställningsringen med goda resultat.

Årets Tollarspecial gick av stapeln i Sälen under tre dagar och det var ett populärt ställe för medföljande familjemedlemmar. Liksom tidigare år var det ett mycket proffsigt arrangemang, ett stort tack till arrangörerna! Det var många nära och kära som kom till årets Special och det är alltid lika roligt och trevligt att träffas. I år var det 12   Lönnlövsfamiljer som deltog. Det var fina prestationer i alla olika discipliner  och i år gick vårt vandringspris ”Den vandrande Apportbocken” till Hasta, Pralin och Malin med motiveringen ”Presterar goda resultat år efter år men har hittills alltid blivit omkörda på upploppet”. 

Ett stort tack till våra valpköpare och väl mött 2012!