Året som gått – 2010

Vart tar åren vägen? Det går så fort och nu är det hög tid att sammanfatta året som gått! Även 2010 har bjudit på fina framgångar och det är tack vare våra duktiga och engagerade valpköpare. Många stora TACK – utan er vore vi ingenting! Året har bjudit på många glädjeämnen, men det roligaste är att Petra äntligen har fått en ny hund! Året har också bjudit på tråkigheter, i våras fick Zeus somna in, nästan 14 år gammal. På sensommaren fick Zeus sällskap av Saga i hundhimlen.

I slutet av sommaren föddes vår skummiga kull och det blev åtta nya Lönnlöv och den stolta mamman är Watt. En av tikarna i den skummiga kullen stannade kvar hos Petra. Tistel har också haft sina två första kullar valpar och det var hos Bluenosers och Tollerbays. Karamell fick sin tredje och sista kull hos ägaren Anna Fredriksson, Arbetsviljans kennel. Hurtig, Stoja, Spurta och Busa i ”Livliga kullen” är röntgade med A på höfterna och UA på armbågarna. Disa är också röntgad, med B på höfterna och UA på armbågarna. Nässla i den ”Ogräsliga kullen” röntgades om och resultatet blev ett B på höfterna. Tosca och Snoddas är ögonlyst utan anmärkning.

Även i år har det varit full fart på tävlingsplanerna och det är många Lönnlöv har varit ute och visat upp sig. Glädjande kan vi konstatera att vi har fått tre nya pristagare på officiella tollingjaktprov och SSRK-jaktprov i år! På tollingjaktprov har Hasta fått en 2:a i Nkl och Tistel fick en 3:a i Nkl. Nässla startade två gånger på tollingjaktprov och resultatet blev en 1:a i Nkl och en 2:a i Ökl. Snoddas startade i Ökl och fick ett 3:e pris. På SSRK-jaktproven hittar vi pristagarna i Nkl och det är Tistel (3:e pris) och Snoddas (1:a pris) som stått för bedrifterna. Under året har även Spurta och Hasta blivit godkända på apporteringstest. Hurtig har genomfört ett godkänt kvalificeringspröve, vilket innebär att han är berättigande att starta på jaktprov i Norge. Liksom tidigare år har flera av våra barnbarn har visat framtassarna på jaktprov av olika slag, och det är jätteroligt att se! Även barnbarnsbarnen börjar visa upp sig och det är glädjande att de presterar så fina resultat! Disa och sex av sju valpar i den ”Livliga kullen” är funktionsbeskrivna. Det ser lovande ut inför 2011!

Några Lönnlöv har gjort lydnadsplanerna osäkra och det resulterade bland annat i ett lydnadschampionat till Kalori! Volt, Spurta och Busa debuterade i lydnadsklass I och de två förstnämnda har fått 1:a pris och Busa ett 2:a pris.

Inom brukset har ett Lönnlöv varit i farten och det var Watt som startade appellklass rapport och blev uppflyttad till lägre klass. Tre av sju valpar i den ”Livliga kullen” har gjort sina mentalbeskrivningar utan problem och med godkänt skott.

Spurta debuterade i viltspårslinan och blev godkänd i anlagsklassen. Snoddas och lillmatte debuterade i agilityklass I och kom på en finfin 5:e plats.

I år det varit några Lönnlöv i utställningsringarna och totalt har det blivit 6 CK:n och 1 cert under året. Tistel fick sitt första cert i Mjölby i höstas. Sedan har CK:n delats ut till Nässla, Snoddas, Tistel, Watt, Spurta och Hurtig. Hurtig har även blivit BIS-3 i Ukl.

Årets Tollarspecial gick av stapeln i Kolmården under tre dagar i slutet av juli. Även i år var det ett mycket proffsigt arrangemang, ett stort tack till arrangörerna! Det var många nära och kära som kom till årets Special och det är alltid lika roligt och trevligt att träffas. I år var det 13 Lönnlövsfamiljer som deltog. Busa, Spurta, Tosca stod för årets starter på lydnadsplanen och på agilitybanan var det full fart när vi fick se Marita & Tosca och Fanny & Snoddas. Hasta, Nässla, Pralin, Snoddas och Tistel startade på tollingjaktproven och det slutade med att Hasta och Tistel gick till pris. På Workingtestet startade helsyskonen Stoja, Vilda Bushund, Busa och Spurta. Bäst gick det för Busa och Lena som blev näst bäst i Nkl. Söndagen var det dags för utställning och det var en riktigt blöt tillställning, usch vad det regnade! Det blev fina kritiker överlag och vi fick se tre placeringar, Nässla (Reserv i Jaktklass), Tistel (3:e placerad i Jaktklass) och Piggelin (3:e placerad i Veteranklass). I Barn med hund samlade vi på femteplatser. Vår uppfödargrupp fick en fin fjärde placering av nio deltagande grupper! I år gick vårt vandringspris ”Den vandrande Apportbocken” till Busa med motiveringen ”Helgens största överraskning”.

Ett stort tack till våra valpköpare och väl mött 2011!