Året som gått – 2008

Ett år till att lägga till handlingarna. På det stora hela har det varit ett mycket bra år som dock avslutades i moll. Inom loppet av 8 dagar var vi tvungna att ta de tunga besluten att låta Hera och Twinni lämna oss. De blev 12,5 år respektive 10,5 år och hundhimlen har lysts upp av två nya superstjärnor. Det är med stor glädje som vi tänker tillbaka på den fantastiskt roliga tid som vi haft ihop!  

År 2008 har bjudit på väldigt fina framgångar och många stora TACK till våra duktiga och engagerade valpköpare – utan er vore vi ingenting! Året har bjudit på många glädjeämnen, men det mest roliga och udda under året var ändå när Pralin tog ett 1:a pris på tollingjaktprov på förmiddagen (vilket även Watt gjorde!) och ett 3:e pris pris på retrieverjaktprov på eftermiddagen. Detta är de ensamma om att ha gjort!

I maj föddes ett nytt Lönnlöv och den stolta mamman är Tosca. Den energiska kullen är färdigröntgade och resultatet blev sex A:n och ett B på höfterna samt samtliga sju UA på armbågarna. Den ogräsliga kullen har också börjat röntgas vilket har resulterat i två A:n på höfterna och UA på armbågarna för dessa. Den tredje hunden kommer att röntgas under våren. Vi fick under våren ett samtal från Optigen, Karamells DNA-test hade blivit förväxlat och det visade sig efter två retester att vi hade turen på vår sida – Karamell är NORMAL/CLEAR!

Liksom tidigare år har det även i år varit full fart på tävlingsplanerna och det är många Lönnlöv har varit ute och visat upp sig. Piggelin har överlämnat stafettpinnen till barn och barnbarn och njuter (?) av ett pensionärsliv. Barn och barnbarn har tagit över med bravur! I retrieverjaktprovsrutorna har Watt och Kalori fixat 2:a pris i Nkl och Pralin och Toffee fått 3:e pris i samma klass. Tollingjaktprovsresultaten är ännu bättre – 1:or i Nkl till Snoddas, Pralin och Watt! Watt inledde våren med ett godkänt apporteringstest. De yngre förmågorna Tistel och Maskros har också visat framtassarna med godkända apporteringstest. Den ogräsliga kullen är också funktionsbeskriven. Vi konstaterar också stolt att flera av våra barnbarn och barnbarnsbarn har visat framtassarna på jaktprov av olika slag.

I år vi haft många fina framgångar på lydnadsplanerna och titlarna har trillat in som aldrig förr! LPI till Ampere, LPII till Watt, Tosca och Ampere och LPIII till Toffee och Watt. Toffee har även två första pris i Lkl Elit och Joule har två första pris i LPI och har varit snubblande nära sista 1:an fler gånger med 159 p! Kalori har ett 1:a pris i Lkl III och siktar nu vidare mot debut i Elit.

Inom brukset har Lönnlöv också varit i farten. Snoddas startade lägre klass spår och blev godkänd och Pastill har blivit uppflyttade till lägre klass spår. Alla tre valparna i den ogräsliga kullen har gjort sina mentalbeskrivningar utan problem och med godkänt skott.

Tosca har varit mindre aktiv på agilityplanen i år eftersom hon har varit valpledig men ändå har året resulterat i 1 pinne i agilityklass I och uppflyttad till agilityklass II! Ampere debuterade i viltspårslinan och blev godkänd i anlagsklassen.

Det har inte varit så många Lönnlöv i utställningsringarna i år, årets utdelning har har blivit ett CK till Pralin och ett cert till Snoddas. På Världsvinnarutställningen i Stockholm deltog Karamell, Tistel och Maskros. Det blev ”excellent” till de två första och ”very good” till Maskros. Annars har det mest varit den ogräsliga kullen som representerat Lönnlövets och det har blivit 1:or och några 1:a/HP till Nässla. Solo har debuterat i valpklass II och det resulterade i HP och BIR.

I juni genomförde vi Klanhelgen tillsammans med Agrosofen och Tollarbo och det var ett glatt gäng Lönnlöv som deltog. Det var kurser, föreläsningar och tävling – kan det bli bättre?!

Årets Tollarspecial var på Gålö utanför Stockholm och förlagd över tre dagar i början av augusti. Vi var, tillsammans med några valpköpare, involverade i arrangemanget av utställningen. Ett stort TACK till alla som hjälpte till på ett eller annat sätt! Det var många nära och kära som kom till årets Special och det är alltid lika roligt och trevligt att träffas. I år var det 11 Lönnlövsfamiljer som träffades i Stockholm. På Working testen hade vi fyra hundar till start och resultaten blev att Pralin vann öppenklassen och andra tre var högt upp i nybörjarklassens resultatlistan. Två av fem hederspriser ”Gun´s Choice” hamnade hos oss, det var Pralin och Nougat fick dessa! I agilityn startade Tosca och hamnade i övre halvan i resultatlistan samt Karamell som hamnade i mitten av resultatlistan. I lydnaden deltog Watt och Tosca i Lkl II. Watt fixade ett 1:a pris och Tosca fick retsamma 155,5 p! På lördagen var det dags för jaktprov och här deltog Kalori, Karamell och Toffee. Kalori fick ett 3:e pris och en fjärdeplacering i Nkl. Toffee fick ett O-pris och Karamell startade Mästarklass och fick ett 3:e pris. Helgen avslutades med utställningen och det var en riktigt hektisk tillställning för oss arrangörer! Detta var definitivt sista gången vi är med och arrangerar Tollarspecialens utställning, efter två utställningar på rad så blir man trött…. Det blev övervägande del HP:n men inga direkt framstående placeringar – med ett undantag: Morr-Morr Piggelin! Hon blev bästa veteran samt 3:e bästa tik och i finalringen blev hon BIS Veteran, BIS SUCH och Årets Jaktprovsmeriterade tollare”. ”Årets Tollingjaktprovsmeriterade tollare” blev Fjällroosens Simba – en son till Lönnlövets Zeus! Vi känner oss också i allra högsta grad delaktiga i såväl Tollarmästaren Tollarbos Kuta Lira Banjo (Apollon-sonson och Spirello-dotterson) och Juniortollarmästaren Agrosofens Tipptoppa (Toffee-dotter) – vi är stolta över er! Vi avslutade årets Tollarspecial med att dela ut vårt vandringspris ”Den vandrande Apportbocken” och i år gick apportbocken till Anna med Karamell och Piggelin.

Vår dos av det ideella arbetet i Tollarklubben har till största delen bestått av en mycket stor insats som arrangörer av utställningen på Tollarspecialen.

Ett stort tack till våra valpköpare och väl mött 2009!