Året som gått – 2006

I år är det 10 år sedan vår första kull föddes, åren går verkligen fort! Nu sitter vi här och undrar var det gångna året tagit vägen. Det har gått så fort sedan vi sammanfattade fjolåret och även detta år har varit roligt och händelserikt! Även 2006 har bjudit på otroligt fina framgångar, betydligt mycket mer än vi någonsin trott när året började! Många stora TACK till våra duktiga och engagerade valpköpare – utan er vore vi ingenting! Året har bjudit på många glädjeämnen, men det roligaste och mest glädjande som hände under året var ändå att vi fick uppleva Windys 14:e födelsedag! Vi är otroligt glada för detta eftersom vi inte trodde vi skulle få uppleva detta då Windy blev sjuk tidigare under hösten och var riktigt riktigt dålig, men hon är seg vår lilla gumma! Årets tråkiga händelser är att vår ”flygande holländare” Dutch lämnade oss alldeles för tidigt, bara 8 månader gammal. På höstkanten fick Dutch även sällskap av Afrodite i hundhimlen.

I början av året föddes det sju nya Lönnlöv och den stolta mamman är Pralin. Nougat har också haft sin första kull valpar och det var hos Digby Tollers. Tre av dessa valpar blev godkända på apporteringstest innan de fyllt 1 år, vilket vi tycker är väldigt roligt! Tre av valparna i den ”Goda kullen” är DNA-testade hos Optigen vilket resulterade i en Normal/Clear och två Carrier. Snoddas och Tosca i den ”Smarriga kullen” är röntgade med B på höfterna och ua på armbågarna.

Trenden från i fjol, det vill säga full fart på tävlingsplanerna, håller i sig och det är många Lönnlöv har varit ute och visat upp sig. Piggelin har sin vana trogen varit aktiv i jaktprovsrutorna. Det har varit officiella prov och mästarklassen på Tollarspecialen och varje gång har hon gått till pris. Hon har nog svenskt rekord i antal 3:or i Öppen klass vid det här laget. Det har varit snubblande nära den efterlängtade 2:an vid några tillfällen… Härligt jobbat Anna & Lina! Det har varit mindre aktivitet i jaktprovsrutorna i år, men de starter som skett har gett finfin utdelning, en 1:a i Nkl åt Karamell!

Vi har sett fina resultat på lydnadsplanerna i år. Snoddas och Tosca debuterade i lydnadsklass I och har fått 1:a pris. Toffee, Karamell och Tosca fixade LPI under året. Pralin, Toffee och Karamell debuterade i lydnadsklass II med fina resultat och det blev även ett LPII till Karamell. Pralin och Snoddas har även prövat på bruks spår och blivit uppflyttade till lägre klass. Tosca och Snoddas har gjort sina mentalbeskrivningar utan problem och med godkänt skott. Snoddas och hela den ”Energiska kullen” har funktionsbeskrivits. Tosca har debuterat på agilityplan med finfint resultat. Snoddas har gått som ett tåg i viltspårlinan och fixade sitt SVCH på tre starter. Nougat har också gått som tåget i viltspårslinan, två 1:or i öppenklass på lika många starter. Liksom i fjol har flera av våra barnbarn har visat framtassarna på jaktprov av olika slag, och det är jätteroligt att se! Särskilt grattis till Fjällroosens Simba som under året tagit sina två 1:a pris Ökl på SSRK-prov och som nu kvalificerat sig till att starta i Elitklass. Det är stort!! Även barnbarnsbarnen börjar visa upp sig och det är roligt att de presterar så fina resultat!

I år det varit några Lönnlöv i utställningsringarna och framgångarna har inte låtit vänta på sig! Totalt har det blivit 10 CK:n och 2 cert under året. Toffee har ställts en gång med 1:a i Öppenklass, Karamell har varit ute en hel del och det har blivit 6 CK, 2 cert, BIR och SU(U)CH till henne. Pastill och Piggelin har ställts två gånger vardera och har fått 2 CK var. Snoddas tog sitt första CK under sensommaren. 

Årets Tollarspecial var i Mariestad och förlagd över tre dagar i slutet av juli. Även i år var det ett mycket proffsigt arrangemang, ett stort tack till arrangörerna! Det var många nära och kära som kom till årets Special och det är alltid lika roligt och trevligt att träffas. I år var det 13 Lönnlövsfamiljer som deltog och vårt första framträdande stod Marita & Tosca och Carina & Snoddas för i agilityringen. Sen var det dags för Snoddas, Pralin och Saga i lydnadsringarna innan fredagen var slut. Lördagen var det jaktprov för hela slanten. Pralin, Toffee, Nougat och Piggelin stod för framträdandena i jaktprovsrutan. Nougat och Toffee gick till pris och Pralin hade otur att träffa på rödmyror som förstörde dagen för henne. Det är inte lätt att apportera när man spyr… I mästarrutan gjorde Piggelin som vanligt ett bra arbete och fick ett 3:e pris även i år. Piggelin är smått fantastisk… Hon har startat på alla Specialers jaktprov sedan 1999 (8 stycken) och gått till pris 6 gånger/75% av sina starter! Söndagen var det dags för utställning och det var en riktigt trevlig tillställning! Det blev fin kritik överlag och vi fick se tre Lönnlövs-entréer i finalringen. Först ut var Snoddas och Fanny i ”Barn med hund” och de vann sin åldersgrupp. Därefter var det Molly som blev BIM-Champion och den var det Piggelin i tävlan om Tollarmästartiteln där det blev en tredjeplacering. I år gick vårt vandringspris ”Den vandrande Apportbocken” till Snoddas med motiveringen ”Friskt vågat, hälften vunnet”. Även i år visade våra barnbarnen framfötterna vid årets Special, vilket är jätteroligt! Ett speciellt grattis till Fjällroosens Simba (Zeus-son) som gick till pris på jaktproven.

Vår dos av det ideella arbetet i Tollarklubben har, liksom i fjol, till största delen bestått av vårt engagemang i JUM samt en stor insats med färdigställandet av RAS-dokumentet.

Ett stort tack till våra valpköpare och väl mött 2007!