Året som gått – 2005

Ytterligare ett roligt och händelserikt år till handlingarna! Det gångna året har bjudit på otroligt fina framgångar, betydligt mycket mer än vi någonsin trott när året började! Många stora TACK till våra duktiga och engagerade valpköpare – utan er vore vi ingenting! Årets Lönnlövsbragd har Pralin stått för, då hon på sin första start på SSRK-prov slog till med ett 2:a pris i Ukl.

Inga nya Lönnlöv var planerade i år, men ett nytt halvt Lönnlöv kom ändå till oss. Det var vår ”flygande holländare” Dutch som landade på Arlanda i slutet av november. Dutch äger vi tillsammans med Tollarbos kennel. Den Lönnlövska familjen utökades också med två tvåbenta Lönnlöv, Louise och Lovisa, denna gång var det 3 månader emellan dem.

I år har det varit full fart på tävlingsplanerna och många Lönnlöv har varit ute och visat upp sig. För tredje året i rad använder vi samma meningar som tidigare – Piggelin har som vanligt varit aktiv i jaktprovsrutorna. Det har varit officiella prov, inofficiella jaktprov och tollingjaktprov och hon har gått till pris i samtliga starter. Härligt jobbat! Fina resultat i jaktprovsrutorna har även Karamell, Pralin, Toffee och Nougat gjort. Karamell och Pralin fick varsin 2:a i Ukl under året, Toffee, Nougat och Karamell blev godkänd på apporteringstestet. Karamell provade även på tollingjaktprov och där blev det ett 2:a pris i Ukl. Singel, Saga, Pralin och Toffee har stått för framträdandena på lydnadsplan med fina resultat. Singel fixade LPII och Pralin LPI. Tosca har funktionsbeskrivits med ett bra resultat. I viltspårlinan har Pralin och Nougat också blivit godkänd i anlagsklass. Liksom i fjol har flera av våra barnbarn har visat framtassarna på jaktprov av olika slag, och det är jätteroligt att se! Särskilt grattis till Fjällroosens Simba som under året tagit ett flertal andrapris i Ökl på SSRK-prov, Tollarbos Quiz A´pollon och Tollarbos Vilja alla Spirello som återigen gått till pris i Nkl på SSRK-prov. Även barnbarnsbarnen börjar visa upp sig och det är roligt att de presterar så fina resultat!

I år det varit gott om Lönnlöv i utställningsringarna och framgångarna har inte låtit vänta på sig! Pastill, Pralin och Toffee har ställts några gånger och fått 1:a HP i Ukl, Karamell har varit ute en hel del och det har blivit 4 CK, 1 cert och BIR. Nougat har också sprungit i utställningsringarna ett par gånger och det har blivit 3 CK. Piggelin har ställts två gånger och det blev 2 CK även för henne. Vår sista kull som föddes i fjol har varit ute på miljöträning och det har gått bra. Syskonen Tocsa och Snoddas har båda blivit BIR-valp och Snoddas har även blivit placerad som BIG-1:a! Vid två tillfällen har vi haft uppfödar- och avelsgrupper och det har blivit 1:a HP båda gångerna.

Årets Tollarspecial var i Malmö och förlagd över fyra dagar i slutet av juli. Vädret var bättre än vad meterologerna hade sagt, men en rejäl dusch regn fick vi ändå. Men på det hela är vi nöjda med vädret. Även i år var det ett mycket proffsigt arrangemang, ett stort tack till arrangörerna! Det var många nära och kära som kom till årets Special och det är alltid lika roligt och trevligt att träffas. I år var det 8 Lönnlövsfamiljer som deltog och vårt första framträdande stod Marita och Piggelin för i agilityringen. Sen var det dags för Agnetha och Toffee i lydnadsringen innan torsdagen var slut. Fredagen och lördagen var det jakt- och tollingjaktprov som gällde. Pralin och Nougat stod för fredagens framträdande i tollingjaktprovsrutan. På lördagen var det dags för jaktprov och i år hade vi fyra hundar till start i juniorklassrutan och det var Pralin, Karamell, Nougat och Toffee. Det var Karamell som drog det längsta strået och gick till pris. Pralin och Toffee var inte långt efter – vi ser redan fram emot nästa år! I mästarrutan gjorde Piggelin som vanligt ett bra arbete och fick ett 3:e pris även i år. Söndagen var det dags för utställning och det var en riktigt trevlig tillställning! Finfin kritik till alla våra hundar som deltog och vi fick se fem Lönnlövs-entréer i finalringen. Först ut var Nougat som blev BIS-unghund, sen var det Karamell som blev BIM-jakthund, därefter kom Piggelin som blev BIS-senior innan det var dags för tävlan om Juniortollarmästaren och Tollarmästaren där Karamell och Piggelin fick vara med och göra upp. Det blev en tredjeplacering för Karamell och en fjärdeplacering för Piggelin. I år gick vårt vandringspris ”Den vandrande Apportbocken” till Toffee och Pralin för att de var så snubblande nära men ändå långt ifrån. Även i år visade våra barnbarnen framfötterna vid årets Special, vilket är jätteroligt! Ett speciellt grattis till Tollarbos Vilja alla Spirello (Spirello-dotter) som gick till pris i nybörjarklassen på jaktprovet samt Tollarbos Uzo alla Spirello (Spirello-son) och Fjällroosens Simba (Zeus-son) som gick till pris på tollingjaktproven.

Vår dos av det ideella arbetet i Tollarklubben har, liksom i fjol, till största delen bestått av vårt engagemang i JUM, omarbetningen av Tollarklubbens Raskompendium samt del i RAS-arbetet. Dock har det blivit mindre än vanligt, med nyfödda bebisar så får man göra vissa omprioriteringar!

Ett stort tack till våra valpköpare och väl mött 2006!