Året som gått – 2003

Nu har det gått fem år sedan vi började sammanfatta året som gått. Tiden går verkligen fort!! Årets Lönnlövsbragder har Hera och Piggelin stått för. Hera för att hon, nästa urfälld, slog till och blev BIS-2:a på årets Tollarspecial. Piggelin för att hon har gått till pris i alla sina starter på olika typer av jaktprov i år. Årets tråkiga inslag har Saga stått för, när hon i november ögonlystes och fick diagnosen retinopati.

Nya Lönnlöv var planerade under våren. Det blev inga fyrbenta eftersom de skulle krockat med våra tvåbenta, Sophie och Gustaf, som kom till världen med tre veckors mellanrum. I oktober var det i allafall äntligen dags för de fyrbenta Lönnlöven att komma till världen. Tre tikar och två hanar, precis enligt beställning! Apollon blev far till sin fjärde kull hos Bella Novas.

Det har varit sparsamt med Lönnlöv på tävlingsplanerna i år. Piggelin har som vanligt varit aktiv i jaktprovsrutorna. Det har varit officiella prov, inofficiella jaktprov och tollingjaktprov och hon har gått till pris i samtliga starter. Härligt jobbat! Mest stolta är vi för 1:an i Nkl på SSRK-prov. Öppenklass nästa!! Piggelin blev även Östgötamästare 2002, korades 2003, och hon är den andra tollaren i historien (den första var mormor Tassa) som erövrat denna titel! Det är bara Blaise som startat lydnad under året. Under året har Saga mentalbeskrivits. Flera av våra barnbarn har visat framtassarna på jaktprov av olika slag, och det är jätteroligt att se!

I år har det varit lite mer Lönnlöv i utställningsringarna än i fjol. Piggelin började året med att bli BIS-3 i jaktklassen i Motala. Sedan blev hon även BIS-4 i samma klass i Skokloster i maj. I juli var det åter dags att damma av Hera för kvittera ut hennes ”fusk-championat”. Hon behövde ett CK och det fick hon lätt. Hon avslutade dagen med att bli BIR till mattes glädje och husses stora besvikelse (han hade gärna åkt hem…). I augusti var det dags för Piggelin att springa i ringen igen. Det blev tre CK, två cert och ytterligare ett ”fusk-championat” till oss! I oktober var det dags för Apollon att hämta sitt ”fusk-championat” när han fick CK i Köping. I november avslutade Blaise utställningsåret genom att få sitt första cert.

I år åkte vi till Härnösand den 25-27 juli för att delta på årets Tollarspecial. Årets väder var till en början mycket varmt och skönt. Men på söndagen vaknade vi av regn. Det upphörde och lagom till finalerna sken solen återigen varm och skön. Det var ett trevlig arrangemang och som vanligt var det många trevliga tollarvänner från när och fjärran som hade styrt näsan till Höga Kusten. I år var vi 5 Lönnlövsfamiljer som åkte dit och i år hade åtminstone vi lyxen att till största delen vara åskådare. Vårt engagemang började när alla andra satt och åt middag efter dagens bravader, då var det dags för oss att funktionsbeskriva unga hundar. Årets bästa Lönnlöv blev Hera som blev BIS-2:a i utställningsringen. Molly blev som vanligt BIM i championklassen. Saga gjorde en fin debut i lydnadsklass I och Afrodite tog sig med minsta möjliga marginal till final i agilityn – precis som alltid!! Piggelin debuterade i mästarklassen och blev godkänd med ett 3:e pris. Detta gjorde också att hon även i år fick vårt vandringspris ”Den vandrande Apportbocken”. Roligt och glädjande är att även i år visade våra barnbarnen framfötterna vid årets special. Ett speciellt grattis till Tollarbos Uzo alla Spirello och Mike som blev Juniortollarmästare – precis som mormor Molly blev för åtta år sedan! Fjällroosens Simba, en son till Zeus, gick till pris i nybörjarklassen på jaktprovet, Tollarbos Quiz A´pollon, en Apollon-son, gick till pris även han i nybörjarklassens jaktprov och Quiz helbror Tollarbos Sack A´pollon blev godkänd på apporteringstestet.

Vår dos av det ideella arbetet i Tollarklubben har i år till största delen bestått av vårt engagemang i JUM som medfört att vi bland annat har varit ute och funktionsbeskrivit ett stort antal unga tollare. Det är något som vi kommer att fortsätta arbeta med nästa år. I år hade Tollarklubben ingen rasmonter vid Stora Stockholm, så det blev inget engagemang där från vår sida. Som vanligt har vi deltagit i Tollarklubbens seminarier för uppfödare och andra intresserade.

Ett stort tack till våra valpköpare och väl mött 2004!