Året som gått – 2001

Ytterligare ett år som börjar närma sig sitt slut och det är dags att göra en sammanfattning. Det har varit ett år som tyvärr haft en del sorgliga inslag. Balder fick somna in för alltid under sommaren. Kroniska njurskador orsakade av en segdragen urinvägsinflammation var orsaken till detta beslut. Bilbo (Acadia´s Scotian Mac Tawish, far till vår första kull) somnade in i november knappt 10 år gammal. Även Woody (Foxgrove´s Timberlea Wood Duck, far till vår tredje kull) har somnat in under hösten. Den största Lönnlövs-bragden under året har Balder stått för; trots sin sjukdom avslutade han sitt liv med att bli Svensk Viltspårschampion!

I år föddes det inga nya Lönnlöv. Vi gjorde ett försök att para Lönnlövets Piggelin, men hon hade inga planer på att bli mamma ännu. Zeus, Apollon och Spirello har dock bidragit med att föra det Lönnlövska blodet vidare. Apollons tre kullar föddes under våren och Zeus tredje kull föddes under hösten. Spirellos första kull föddes den 30:e december. Vi har utökat vår hundskara med Apollons dotter Jotnebergets Blaise til Lönnlövet, en glad liten prick som vi hoppas på!

Vi har fått en filmstjärna i vår hundflock! Windy har tillbringat några hektiska dagar (som bestod av mest väntan) bland filmstjärnor, kameramän, stylister i en trång lägenhet på Östermalm. Filmen, som heter Bloss, kommer att ha premiär under senvintern på filmfestivaler runt om i Sverige. Med lite tur kan den komma att visas i TV.

Ett gäng Lönnlöv har visat framtassarna på tävlingsplanerna. I skogen har vi i år fått tre nya Viltspårschampions, för dessa bedrifter stod Balder, Twinni och gammel-Windy. Även Molly har haft selen på sig i år och har två 1:or i Öppenklass. Hrist debuterade med godkänt resultat i anlagsklassen och satte nog nytt hastighetsrekord i Sörmlandsskogarna! Afrodite har i år liksom förr om åren hållit ställningarna på agilityfronten. För fjärde året i rad gick hon vidare till regionsfinal i Doggy Cup. Därutöver har det blivit ett antal placeringar (bland annat två segrar i Startklass) i olika agilityklasser. Singel och lillmatte har debuterat i agility, månne de vara Afrodites och Sofias arvingar? I utställningsringen har det varit tunt med Lönnlöv i år, Apollons och Twinnis 1:or i Ökl är det enda officiella bidragen i år. Blaise har debuterat i utställningsringen och det har blivit två BIR av två möjliga! På lydnadsplanen har Singel fått sitt LPI och siktar vidare mot lydnadsklass II. Afrodite har startat inofficiellt med 2:a pris (159 p!) i Lydnadsklass I. Piggelin debuterat i Elitklass och två 1:or har det blivit. Nu saknas det bara en 1:a! Windy och Molly var hos Rolf Johansson och genomförde varsitt mentaltest med bra resultat (Windy 229 p av 300 p och Molly 194 p av 300 p). I skogen har Apollon blivit godkänd på Jägarförbundets Apporteringstest. Piggelin har varit ute på Tollingjaktprov och där blev det 1:a pris i Nybörjarklassen. Ett jaktprov i SSRK:s regi har vi också deltagit på, Hera tog sitt (snarare mattes) efterlängtade pris, må vara att det bara blev en 3:a.

Årets stora händelse, Tollarspecialen, avhölls i år i Leksand den 10-12 augusti. Årets special var mycket trevlig och välarrangerad (med undantag för middagen som arrangörerna inte kunde påverka). Vädret var inte lika bra som i fjol, i år regnade det nästan konstant i två dygn. Lagom när vi skulle åka hem behagde solen att titta fram… I år var det 6 deltagande Lönnlöv med familjer åkte dit. Bästa Lönnlöv denna helg var, liksom i fjol och året innan, Hera som blev 4:e bästa tik i Öppenklass i utställningen. Hon fick även ett 2:a pris i Nybörjarklassen på jaktprovet. På lydnadsplanen regnade årets prestationer mer eller mindre bort, men roligt hade vi! Piggelin fick en 2:a i utställningens Öppenklass och i jaktprovets Nybörjarklass fick hon ytterligare ett 2:a pris. Piggelin tyckte inget vidare om regn och matte valde att bryta lydnaden. Molly löpte som vanligt och det blev endast ett besök i utställningsringen där hon var 2:a i championklassen. Afrodite vann återigen Agilityfinalen och blev årets Agilitytollare – inte illa! Apollon deltog endast i Jägarförbundets Apporteringstest och klarade det galant. Twinni startade enbart i Lydnadsklass II och samlade ihop 180 p och ett 1:a pris. Vårt vandringspris ”Den vandrande Apportbocken” som instiftades 1999 i Uddevalla tillföll i år Afrodite för bragden att återigen bli Årets Agilitytollare.

Under året har vi haft apporteringsträning nästan varje söndag, och vi har sett nya Lönnlöv apportera som de inte gjort något annat! Nytt för i år är den mentalbeskrivning som vi arrangerade tillsammans med aktivitetsgruppen Norra Stockholm. Det är 8 stycken Lönnlöv deltagit och samtliga har genomfört mentalbeskrivningen och är godkända på skottprövningen. Dessa åtta är Hera, Hrist, Tor, Singel, Calippo, Twinni, Piggelin och Spirello. Även Windy och Molly genomförde mentalbeskrivningen och blev godkända på skottprövningen. Liksom tidigare år har vi hjälpt till i rasmontern på Stora Stockholm samt deltagit i Tollarklubbens Uppfödarutbildning.

Ett stort tack till våra valpköpare och väl mött 2002!