Årets som gått – 1999

Ja kära vänner då har ytterligare ett år snart gått och vi gör här ett försök att sammanfatta 1999. Den största Lönnlövs-bragden under året har Molly (Rödrävens Kantarell) gjort. Efter sex stycken 3:or i öppenklass på jaktprov kom slutligen 2:an (för att följas av ytterligare två) och det svenska utställningschampionatet var hennes!

Nya Lönnlöv har också sett dagens ljus. Tidigt i våras födde Windy vår fornnordiska kull bestående av fyra grabbar och två tjejer. Två veckor senare föddes vår lilla kull bestående av hanen Singel och den stolta mamman Hera. Singel ville inte alls vara ensam utan tillbringade helst tiden hos sina morbröder och mostrar. Precis som vanligt föddes kullarna på varsin tisdag.

Vid midsommar åt Windy någonting i skogen och blev väldigt sjuk. Hon fick en förgiftning som satte sig på hjärnan och gjorde henne blind i några dagar. Det var några väldigt ovissa dygn om hon skulle överleva eller inte, men Windy är en fighter och lyckades rida ut stormen och idag är hon helt återställd.

Några Lönnlöv har visat framtassarna på tävlingsplanerna i år också. I skogen blev Hera vår andra Viltspårschampion. Calippo och Twinni startade varsin anlagsklass i viltspår och blev godkända. Calippo blev dessutom provbäst! På lydnadsplanen har Twinni fått sitt LP i lydnadsklass I. Syster Piggelin är på god väg mot sitt LP, två stycken 1:a pris har det blivit hittills. Apollon har varit snubblande nära 1:a pris två gånger under året. På agilityfronten håller Afrodite ställningarna och deltog på U-SM och var 36:a av 100 startande. Afrodite gick även vidare till regionsfinal i Doggy Cup i år igen. I utställningsringen har det varit ganska tunt med Lönnlöv i år men två cert har det blivit; ett till Hera och ett till Apollon.

Årets stora händelse, Tollarspecialen, gick av stapeln i Uddevalla den 7-8 augusti. Det blev en special som ingen kommer att glömma, det var si och så med arrangemanget och vädret var förrädiskt. 10 stycken Lönnlöv med familjer åkte dit, vilket innebar att vi hade hundar startande i alla discipliner och det blev ett evigt springande mellan ringarna. Bästa Lönnlöv denna helg var Hera som blev bästa tik i Öppenklass på utställningen och dessutom 3:e bästa tik totalt. Hon fick även ett 1:a pris i Nybörjarklassen på jaktprovet. Afrodite slutade på 4:e plats i Agilityfinalen – inte illa! De Lönnlöv som ställdes ut fick samtliga en 1:a och valparna var placerade. Piggelin slog till på lydnadsplanen med ett 1:a pris i Lydnadsklass I. Twinni och Apollon fick varsitt 2:a pris. Molly var placerad som 5:e bästa tik i Öppenklassen och delade andra platsen i tävlan om Tollarmästartiteln. På lördagkvällen hade vi vår traditionella lilla middag och då instiftades vandringspriset ”Den vandrande Apportbocken” som delades ut för första gången på söndagen. Den första inteckningen gick till Sofia och Afrodite.

Under året har vi varit på två Jaktliga Unghundsbeskrivningar. I Ånnaboda deltog den glassiga kullen och på Lidingö deltog den fornnordiska och den lilla kullen.

Under året anordnade vi en lydnadskurs med Susanna Hallgren som instruktör och det var 8 stycken Lönnlöv som deltog. Vi har även haft apporteringsträning under sommaren.

Ett stort tack till våra valpköpare och väl mött 2000!