Tollarspecialen 2006

Årets Tollarspecial hölls den 28-30 juli i Mariestad och i år var det åter ett 3-dagars arrangemang. Jaktproven hölls ungefär 2 mil från Mariestad och Ekuddens Camping, där vi bodde. Även i år inleddes Specialen med lydnads- och agilitytävlingar men även jakt- och tollingjaktprov.

Vad ska vi säga om årets väder? Jo det började varmt och kvalmigt på fredagen. En stund innan lydnaden skulle börja kom det ett riktigt skyfall och åskan dundrade på. Lydnaden skulle börja klockan 16 och fem över 16 slutade det regna och lydnaden kunde starta några minuter försenade! Resten av helgen var varm, solen sken och åskan mullrade på avstånd. Sammanfattningsvis så var det helt ok!

I år hade vi 20 mil att åka och det gick fort. Det stora problemet (för Micke) var vem som skulle bo i vilken stuga… Sjöutsikt eller granne med Party-Pinglan? Efter många våndor valde Micke till sist sjöutsikten. Stugorna för var för övrigt helt ok och jämfört med i fjol var de rena lyxbungalowerna….

Redan klockan 9 startade agilitytävlingarna och här var det var våra juniorer Tosca och Snoddas i farten. Unga och oerfarna gjorde att resultaten inte blev de bästa. Vi ser fram emot nästa år i stället! Lydnaden hade ett gäng Lönnlöv i startlistan. Saga och Pralin startade i lydnadsklass II och Snoddas i lydnadsklass I.

Väntan på att agilityn ska börja

Stilstudie av Marita

Snoddas och Carina in action

Alva och Marita på väg mot mål

Saga och Åsa i ställande under gång

Snoddas och Carina i linförigheten

Koncentration – Malin och Daizy

Årets stuga som för övrigt var identisk med den som hade sjöutsikt…

Vi lånade ut vårt bord till kusin Scharin med familj

”Undrar om det blir något över till mig…”

Då var första dagen slut, vill du se bilder från lördagen, klickar du här!