Tollarspecialen 2005

Årets Tollarspecial hölls den 28-31 juli i Malmö och till skillnad från föregående år så var denna special förlagd över fyra dagar. Jaktproven hölls ungefär 3 mil från Malmö och Sibbarps Camping, där vi bodde. Liksom tidigare år började Specialen med lydnads- och agilitytävlingar.

Redan innan vi satt oss i bilarna visste vi att vädret i år skulle bli regnigt och blött, men peppar peppar så hade vi tur med vädret! Det regnade rejält på natten mellan fredag och lördag samt en ordentlig regnig förmiddag på lördagen, men det var också allt. Och om det hade blivit som väderleksrapporterna utlovat skulle det regna i stort sett hela helgen. Vi trodde ett tag att vår traditionsenliga knytis-middag skulle regna inne, men det blev helt otroligt nog uppehåll och när det var dags att avrunda kvällen kom det några droppar.

I år tog resan betydligt längre tid än i fjol, dryga 60 mil och småbarn gjorde att vi fick dela upp resan på två dagar och övernatta i Jönköping på vägen ner. Vi gjorde ett försök att besöka familjen Singel men de var tyvärr inte hemma. Förhoppningsvis är ni det när vi passerar nästa gång! Boendet i år var inte alls vad vi hade väntat oss, förra gången vi var i Malmö hade vi mycket finare stugor. Liksom i fjol var det trångt men inte alls mysigt eller gemytligt….

Klockan 12 startade agilitytävlingarna och här var det Marita och Lina som var i farten, tyvärr utan större framgång i år. Vi ser fram emot att se er nästa år! Vid 18-tiden drog lydnaden igång och här var det ett Lönnlöv till start, Toffee. Matte avstod platsliggningen (vilket ger 30 poängs bortfall) och ett litet missförstånd gjorde att Toffee gjorde ett fint liggande i stället för ett ställande. Poängen räckte till ett tredjepris denna gång.

På fredagen startade Nougat och Pralin i unghundsklassen på tollingjaktprovet och Nougat var inte med på noterna. Pralins matte tog tillfället att prata allvar med sin hund och det resulterade så klart i en nolla. Men det var det värt eftersom Pralin skärpte sig och gjorde jättefint jobb efter detta.

Lina och Marita var de som representerade Lönnlöven i agilityn

Programgenomgång inför helgens alla övningar

Lönnlövsrepresentanter i lydnaden var Agnetha och Toffy

Anksvans-Anita var nog den som rest längst för att komma till Malmö, men hon var lika glad för det!

”Kom igen nu!”

Petra på sin 13:e raka Tollarspecial och Lovisa på sin första

Ibland blir hundtävlingar lite tröttsamma

Och så Pep(pe) talk som vanligt

En av de få bilderna från tollingjaktprovet och jaktproven, eftersom det var så mörkt i skogen blev det inga bra bilder

Peppe valde stuga först, och hon valde inte nr 13….

Modiga badbrudar från Östergötland, det var ruskigt kallt i vattnet!

Social samvaro är en viktig del på Specialen

Tollarbo-Louise efter en heldag på jaktproven

Resultatgenomgång med Carina

Förberedelser inför kennelklansknytiset

Tredje Tollarspecialen för dessa 2-åringar

”Pyromanen” Tina fick fart på grillarna

Till sist blev det glöd på grillarna och vi kunde sätta oss till bords

Vårt traditionsenliga knytis hölls i år på fredagkvällen

Årets knytis lockade deltagare från Lönnlövets, Agrosofens, Tollarsbos och en och annan vilsen Östgöte var också välkommen

Tollarbo-Louise påminner oss alltid om att; ”Vi åker till Tollarspecialen för att delta – inte för att tävla”. Men när det blev dags för tävlingen i hundkunskap glömde hon visst bort sig. Men det gör inget – vi tycker om dig i allafall Louise!

Helt plötsligt kom Norrland på besök.

Då var två dagar redan slut, vill du se bilder från lördagen och söndagen, så klickar du här!