Tollarspecialen 2004

Årets Tollarspecial hölls den 30 juli – 1 augusti och i år fick vi äran att besöka Kolmården och dess omgivningar. Jaktproven hölls ungefär 15 minuters bilresa från Kolmårdens Camping, där vi bodde. Liksom tidigare år började Specialen på fredagen med dels funktionsbeskrivning där vi var involverade och dels lydnads- och agilitytävlingar.

I år tog resan knappt två timmar, men vi åkte ändå ner på torsdagseftermiddagen för att förbereda funktionsbeskrivningen som startade tidigt på fredagmorgonen. Vi passade på att beskriva vår godiskull eftersom alla valparna var på plats och de hade precis passerat 9 månader. Boendet i år var inte alls tokigt, lite trångt men gemytligt. Nästan lite ”Töre-känsla” (i Töre bodde vi 5 personer och 5 hundar i en pytteliten fyrbäddsstuga. Vi var tvungna att bära ut matbordet utanför stugan för att få plats)…. Klockan 12 startade agilitytävlingarna och här var det Camilla och Singel som var i farten. Det blev en fin 5:e plats i hoppklassen. Vid 16-tiden drog lydnaden igång och här var det två Lönnlöv till start, Singel och Saga. Singel fick ett 2:a pris i Lkl II och Saga slog till med finfina 173 p och ett 1:a pris i Lkl I.

Lördagen var vikt åt jaktproven och vi hade hundar i mästarklass, juniorklass och apporteringstestet. Vi är mycket stolta över att två valpar ur sista kullen (9 1/2 månader unga!) briljant klarade av sin apporteringsmerit; Karamell fick en 2:a i juniorklass och Nougat blev godkänd på apporteringstestet och dessutom provbäst! Piggelin grejade återigen ett 3:e pris i mästarklassen.

Camilla och Singel in action

Funktionärer vid agilityn

Några glada Hjälmartollare

Susanna och Singel startade i lydnadsklass II

Tid för myspys finns det alltid

Fikapaus

Koncentration – Åsa och Saga

Saga blev lite trött….

Cissi inför apporteringstestet

Malin och Daizy deltog i apporteringstestet

Anita Norrblom, en omtyckt domare

Glada åskådare i juniorrutan

Jompas bodega serverade mat och fika i skogen

Marie och Smilla i skogen

Första markeringen på vattnet för Pyssla

Nöjda och belåtna efter Pysslas debut i jaktrutan

I väntan på jaktens prisutdelning

Malou bjöd Gustaf på Päronsplit

Systrarna Bus tog tillfället i akt för lite lek

På lördagskvällen hölls vår tradionsenliga knytis-middag

Karin och Phernilla skötte grillandet

Lördagkvällen avslutades i goda vänners lag

Då var två dagar redan slut, vill du se bilder från söndagen, så klicka på del 2.