Tollarspecialen 2003

Årets Tollarspecial hölls den 25-27 juli och i år fick vi äran att besöka den vackra Höga Kusten. Strax norr om Härnösand ligger Nordviksskolan och det var där hela arrangemanget hölls. Det var gångavstånd till allt, tyvärr inte så lyckat för dem som hade skottberörda hundar eftersom jaktprovens skott hördes till platsen där vi bodde. Liksom tidigare år började specialen på fredagen med lydnadstävlingar.

Vi hade en bit att åka så vi stannade till hos farmor i Sundsvall och bodde hos henne i några dagar. Vi passade även på att besöka vår fasters fölunge (vår faster också), tre veckor gammal. Vi kom till Nordviksskolan lagom till jaktprovets samling och fick en bra genomgång om vad som skulle ske. Vi ville inte missa Spirello-barnens debut i juniorernas jaktklass! Boendet i år var inte alls tokigt, vi fick dela på en fyrbäddslägenhet som var rymlig och fin. Klockan 18 var det dags för lydnaden. Det var ett och ett halvt Lönnlöv till start. Saga debuterade i lydnadsklass 1 och det började bra. Sen blev det några småmissar men det var en klart godkänd debut! Det halva Lönnlövet var Molly och Peppe som gjorde sin sedvanliga (?) start i lydnadsklass elit.

Spirello-dottern Vilja var först ut bland juniorerna på jaktprovet.

Marita Björling dömde årets juniorer.

Väntan inför lydnaden.

Pep(pe) talk…

Saga och Åsa avslutar lydnadsklass I med hoppet.

”Jo, det gick ganska bra”

Här fick vi bo i år. Det var fotograf Anna som var sned, inte huset…

Tyvärr glömde fotografen (läs Anna) att ta kort….
Men vi hade det trevligt!

Tollarbo-gänget studerar jaktens nybörjarklass.

Mariana och Peppe funderar över upplägget i nybörjarklassen.

Gusten på sin första Tollarspecial.

Poffi föredrog att sova sig igenom sin första special….

Domaren funderar över hur tikarna ska placeras i Bästa tik. Vår Hera blev slutligen Bästa tik!

3 x Scharin

Afrodite och Sofia i regnet. Även i år tog de sig till final. Tyvärr var Dite lite för het och de blev diskade.

Utställning är sövande tycks Saga tycka.

Peppe delar ut vårt vandringspris ”Den vandrande Apportbocken”. I år hade juryn ett svårt val att göra. Slutligen tillföll Apporten…

… Lina och Anna.

Hera fick springa i finalringen två gånger. Det slutade med BIM i jaktklassen mot Flottatjärn´s Zigge Fellow och BIM totalt mot Rödrävens Tom. Grattis Sverker och Birgitta!

Vi som for till Härnösand och försvarade den Lönnlövska äran!

Sammanfattningsvis hade vi en bra helg med till en början mycket varmt och skönt väder. Söndagsmorgonens regn upphörde och lagom till finalerna sken solen återigen varm och skön. Resultatmässigt är vi nöjda, vår nakenfis Hera blev BIM och det trodde vi aldrig när vi kom i fredags! Lina gjorde en god debut i mästarklassen och blev godkänd, det är bara att lyfta på hatten och säga; ”Härligt jobbat, Anna!” Att våra barnbarn är duktiga och visat framtassarna i helgen är vi också jätteglada för. Vårt vandringspris ”Den vandrande Apportbocken” tillföll i år igen Piggelin för att hon blev första Lönnlövshund som debuterat i mästarklass och blivit godkänd.