Tollarspecialen 2001

Årets Tollarspecial gick av stapeln i Leksand i mitten av augusti. Liksom i fjol startade specialen på fredagen med lydnadstävlingar. Det var tur att vi hade vår egen chaufför med oss för annars hade vi hamnat i Oslo. Riksväg 70 som går mot Leksand svänger visst av vid Enköping när man kommer E18 från Stockholm…….

Några polkagrisar köpte vi inte i år, inte en enda liten karamell hade vi till Peppes stora missnöje. Vid tre-tiden infann vi oss på campingen där familjen Lind hämtat nycklar. Årets stugor var de bästa vi någonsin haft! Därefter var det dags för lydnaden. Det kom tre Lönnlövshundar till start och bäst gick det för Twinni som blev 2:a i lydnadsklass II med 180 p. Lagom när det var dags för elitlydnaden öppnades sig himlen och vi kunde bara konstatera att vår traditionsenliga middag inte skulle kunna hållas utomhus. Sen regnade, regnade, regnade och åter regnade det i dagarna tre. Det var för väl att syster Lönnlöv d y hade köpt ett nytt regnställ…..

Louise och Fanzy laddar upp inför lydnaden.

På fredagkvällen hade vi som vanligt knytis-fest. Totalt var vi ungefär 20 personer inne i vår stuga. Lite trångt, men finns det hjärterum finns det stjärterum!

Lördagen tillbringade vi i skogen några mil utanför Leksand. Domare i Nkl-rutan för tikar var Janne Lagg.

Lagom när vi kom fram till Mästarrutan var det lunchpaus. Det var bara att vända….

Karin & Peppe konstaterar att Molly nog hade fixat vattendirigeringen. Om Molly fixade den vet vi inte, eftersom hon i år igen behagade löpa precis som vanligt…

Det blev en lång väntan i skogen… Vi åkte från Leksand 6.30 och var tillbaka 19.30. Tur att det finns många trevliga människor att prata med!

Ulf och Tessla startade i Nybörjarklassen.

Tessla bland näckrosorna.

Söndagen gick i utställningens och agilityns tecken. Liksom fredag kväll och lördag morgon hängde regnet i luften och vi hann få upp tältet innan det började regna……

Vi hade det mysigt och torrt om än lite trångt. Men vad gör det?

Blaise och Madde hade nog föredragit en varm säng istället….

Domarna gjorde ett bra jobb i regnet och det gick fort utan alltför mycket väntan.

Anna & Tintin blev bättre och bättre för varje lopp, förutom  på långhinder som Tintin envisades med att kliva på istället för att hoppa över!

Årets Agilitytollare in action!

Vi som for till Dalarna och försvarade den Lönnlövska äran!

Sammanfattningsvis hade vi en bra helg, trots allt regn. Solen behagade att titta fram på söndagseftermiddagen när vi vände näsan mot Stockholm. Resultatmässigt är vi nöjda, kan nämnas att två av två startande Lönnlöv på jaktprovet gick till pris. På apporteringstestet startade ett Lönnlöv som blev godkänd! Vårt vandringspris ”Den vandrande Apportbocken” tillföll, för andra gången, Afrodite för bedriften att försvara titeln ”Årets Agilitytollare”!

Ett stort tack till våra valpköpare som åkte till Leksand.
Vi ses nästa år i Ånnaboda!