Tollarspecialen 2002

Årets Tollarspecial hölls den 9-11 augusti och i år for vi till Ånnaboda som ligger knappt två mil från Örebro. Liksom förra året började specialen på fredagen med lydnadstävlingar.

I år hade vi ”bara” 20 mil att åka och vi anlände till Ånnaboda vid två-tiden på eftermiddagen. Stugorna i år var bättre än dem i Töre men sämre än dem i Leksand men det var helt ok! Klockan 17 var det dags för lydnaden. Det var fem Lönnlöv till start och bäst gick det för Apollon som äntligen tog sitt första pris i Lydnadsklass I med 164,5 p, GRATTIS! Singel debuterade i lydnadsklass II och fick ett andra pris med sina fina 158,5 p – nära skjuter ingen hare. Hera, Twinni och Lina har presterat bättre resultat på lydnadsplan än i år. Men nästa år kommer de igen!

Susanna och Singel debuterade i Lydnadsklass II och fick 158,5 p. Inte illa!

Molly gjorde entre på lydnadsplan efter 4 års frånvaro. Lite ringrostiga var de trots allt….

Vi åker inte bara till Tollarspecialen för att tävla, vi åker dit för att  träffa trevliga tollarmänniskor som finns i vårt avlånga land!

Efter lydnaden satt det bra med en bit mat. Vi delade bord med Bushundarna från Göteborg.

Lördagen gick i jaktprovens tecken och det var bara ett Lönnlöv till start i år. Lina började bra men tappade sugen på söket. Bättre gick det för Apollons son Quiz som blev godkänd på apporteringstestet.

Ett gäng glada funktionärer från Hjälmartollarna.

Årets stuga var inte den bästa vi haft, men den var helt ok!

På lördagkvällen hade vi vår sedvanliga middag.

Söndagen gick som vanligt i utställningens tecken och först in i ringen var Hera och Lina som deltog i Jaktklassen. Det är första gången vi haft Lönnlöv där!

Därefter var det Spirello och Mariannes tur.

Instängda i bur – Saga och Windy hade ingen rolig dag…….

Lina in action

Apollon och hans barn kom på tredje plats i ”Bästa avelsgrupp”.

Molly tävlar mot Nitro om ”Bästa Champion”. Nitro var en värdig och fullpälsad segrare.

Vi som for till Ånnaboda och försvarade den Lönnlövska äran!

Sammanfattningsvis hade vi en bra helg med mycket varmt och skönt väder. Resultatmässigt är vi nöjda, vår nakenfis Molly blev placerade på fjärde plats i tävlan om bästa tik. Det trodde vi aldrig när vi åkte i fredags! Att våra barnbarn är duktiga och visat framtassarna i helgen är vi jätteglada för. Vårt vandringspris ”Den vandrande Apportbocken” tillföll i år Piggelin för att hon varit duktig på SSRK:s jaktprov och därför får starta i utställningens Jaktklass, att hon dessutom blev tredje placerade med HP gjorde inte saken sämre!

Ett stort tack till våra valpköpare som åkte till Örebro.
Vi ses nästa år i Härnösand!