Året som gått – 2023

Då var det dags att sammanfatta året som gått igen och det är tjugofemte gången som vi gör det, tiden går verkligen fort!

På det stora hela har 2023 varit ett mycket bra år som har bjudit på väldigt många glädjeämnen! Vi sa det i fjol, säger det igen och kommer att säga det åtskilliga gånger till – vi har verkligen de mest fantastiska valpköpare som man kan ha. Vi är så glada och stolta över att ni tar hand om era hundar på bästa sätt, är ute och tävlar med dem och att det också många gånger resulterat i fina framgångar under året! Stort TACK till er alla! Tyvärr har det även varit några tråkiga händelser i år då hundhimlen har fått nya stjärnor när Corona, Lotus och Scilla lämnat oss.

Under 2023 föddes inga nya Lönnlöv. Den ”Segrande kullen” har blivit tillräckligt gamla och alla är röntgade med HD A (3 st), HD B (1 st) och HD C (1 st, B/C) samt ED ua. Alla fem har även gjort sina BPH och har nu känd BPH-status. Domino är ögonlyst utan anmärkning.

Sex Lönnlöv har startat på tollingjaktprov och vi glädjs åt alla fina starter även om det inte alltid ledde till pris. Vixen gjorde fyra starter i elitklass med två VG, ett Good och ett NS. Vim startade tre gånger i öppenklass och fick två VG och ett Good. Även Svinto & Flotta startade öppenklass och fick NS. Jubel debuterade i nybörjarklass och fick ett NS och ett Excellent. Explosiv debuterade i nybörjarklass och fick Excellent! Explosiv har även debuterat på officiellt WT.

Vi har inte haft några startande på lydnadsplanen i år men desto fler på rallylydnadsplanen då Ajax, Jackpot, Flotta varit aktiva. Det har resulterat i flera titlar: RLD N till Ajax och RLD F till Jackpot samt ett cert till Flotta efter finfina 97 p i mästarklass! I agility har Kajak tagit två pinnar i agility hoppklass 1. Kajak har även debuterat i nosework med att erhålla titeln NW1 samt godkänt doftprov klass 2.

I utställningsringen har några Lönnlöv varit ute och visat upp sig och det har bland annat blivit cert (Yacht), nordiskt reserv-cert samt reserv-cert (Yacht), CK (Finish & Yacht) samt Excellent (Flotta & Pyr). 

Årets Tollarspecial gick av stapeln i Skåne och det var ett litet gäng Lönnlöv där och deltog. Resultaten vi kommer ihåg är från tollingjaktproven är Vixens Good i ekl och Explosivs Excellent i nybörjarklass. I tävlan om Juniortollarmästartiteln slutade Explosiv på en hedrande fjärde plats och Vixen slutade på femte plats i kampen om Tollarmästartiteln.

I år gick vårt vandringspris ”Den vandrande Apportbocken” till Emma & Explosiv med motiveringen ”För ett Explosivt och fint arbete som resulterade i ett Excellent i debuten!”.

Vi har fortsatt att vara väldigt aktiva på våra sociala media (Facebook och Instagram) som uppdateras betydligt flitigare än hemsidan.

Ett stort tack till våra valpköpare och på återseende 2024!