2021-08-10

Äntligen en uppdatering av hemsidan! Mycket har hänt sedan sist, trots att det bara är fyra månader sedan senaste uppdateringen. Vill du få löpande information så rekommenderar vi att du följer oss på Facebook. På valpfronten hoppas vi kunna uppdatera med information inom de kommande veckorna.

Hundhimlen har fått två nya lysande stjärnor då Duvel och Stoja somnat in under våren. Stort tack till Erika och Chris & Sandra för att ni har gett dem fantastiska liv hos er!

Under våren och försommaren har många Lönnlöv genomfört BPH och dessa är Svinto, Bingo, Vinna, Yes, Triss, Jackpot, Jolle och Jubel.

Tävlingarna har dragit igång på allvar och nya titlar har det medfört varav två nya viltspårschampions! Kajak har erhållit N Bl Ch och Jolle har erhållit SE VCh. På rallylydnadsplanen har Flotta erhållit RLD F och Kajak har erhållit RL 2 i Norge.

Vim har debuterat på tollingjaktprov och gjorde det galant med ett 1:a pris! Hon har startat ytterligare två gånger med ett 1:a pris och ett 2:a pris. Även Yacht har debuterat men det räckte inte till pris den gången. Yes debuterade i öppenklass och gjorde ett fint arbete men var inte riktigt klar för klassen. Vixen har startat ekl med ett 0-pris och ett 3:e pris.

Utställningarna i våra grannländer har börjat komma igång och i Finland har Finish fått ytterligare två cert. Han har fått tre cert på tre utställningar och behöver nu ett godkänt anlagsprov för det finska utställningschampionatet. I Norge har Kajak fått excellent.

Yacht fått två kvalificerande resultat i fortsättningsklass i rallylydnad. Jolle har debuterat i nybörjarklass och har fått två kvalificerande resultat.

Jubel har startat i lydnadens startklass och fick 191 poäng vilket räckte till klassvinst samt uppflyttning.

Ajax och Flotta har genomfört FB-R.

Finish är ögonlyst utan anmärkning och Memory är ögonlyst med diagnosen mycket lindrig Corneadystrofi som innebär att hon har en väldigt liten fettansamling i hornhinnan.

Röntgenresultat har också trillat in:
Svinto HD B (A+B) och ED ua
Bingo HD A och ED 1
Vinna HD B (B+B) och ED ua
Seger HD B (B+B) och ED ua
Triss HD A och ED ua
Jubel HD A och ED ua
Jackpot HD B (B+B) och ED ua

Allt är inte glädje och i maj blev Doris halt och efter veterinärbesök visade det sig att hon hade anaplasma (fästingburen sjukdom) och hon svarade snabbt på antibiotikan. I samband med veterinärbesöket togs även ett ANA-test som kom tillbaka efter några veckor som positivt. Hon har inte medicinerats med något annat än antibiotikan och mår bra nu. Emma har börjat smyga igång med lite träning och det ser bra ut. Nytt ANA-test ska tas i slutet av augusti och efter det så kanske vi vet något mer. Vad vi dock vet är att det blir inga fler valpar efter Doris vilket är väldigt tråkigt.

Nya bilder på Iris, Eka, Duvel, Svinto, Ajax, Asahi, Bingo, Corona, Cupid, Domino, Donner, Via, Vinna, Rudolf, Yes, Vallmo, Vixen, Finish, Seger, Triss, Yacht, Kajak och Jolle.