2019-08-15 Nyheter

Nu är årets Tollarspecial över för i år och vi var, som vanligt, ett antal Lönnlöv med familjer på plats.

Lotus fick en 1a i ekl tjp och blev funtionärernas val i sin ruta. Han fick HP på utställningen men blev sedan oplacerad. Han var med i fighten om årets Tollarmästare där han blev 7a.

Corona nollade i ekl tjp, Cluedo, Flox och Memory nollade med mersmak (ökl resp nkl). Cluedo blev även funktionärernas val i sin ruta.

Doris (Arbetsviljans Risgryn, mamma till vår Flytande kull) fick en 1:a i ekl tjp. På utställningen fick hon HP och blev 3:e bästa tik i jaktklass. Hon slutade på 6:e plats i kampen om Tollarmästartiteln.

Vixen fick ett 3:e pris nkl tjp och fick HP på utställningen och avslutade med att bli 5:e bästa tik i jaktklass

De yngsta Lönnlöven deltog på utställningen: Yacht fick HP och blev 2:a i valpklass2 tikar, Flotta fick också HP och blev 3:a i valpklass2 tikar och tredje systern Kajak fick också HP och blev 4:e placerad i valpklass2 tikar.

Yatzy startade WT och fick 88p i nkl vilket gav en 11:e plats i ett stort startfält. Avslutade helgen med HP i disk-klassen och därefter blev hon BIR för hundar med diskvalificerande fel (hon har en liten nackfläck). Sol startade WT och hade en rolig dag med sin förare.

Lycka (Riverfox Red Blaze of Texmo, mamma till vår Renliga kull och Rena kull) fick 77 p i ekl WT och blev 2:a. Lycka blev även Årets bösta retriverjaktprovsmeriterade tollare.

Vårt vandringspris ”Den vandrade apportbocken” delades ut för 20:e gången och tillföll i år Lotus & Emilia med motiveringen ”Bästa när det gäller”.

Vi och våra valpköpare bidrog med att bemanna en ruta på tollingjaktproven med funktionärer, stort tack till er som ställde upp!

Vi ses i Forsvik nästa år!

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.