Kull 16 – födda maj 2019

Lönnlövets Kennel har fått en kull valpar mellan River Fox Red Blaze of Texmo ”Lycka” och  West Coast Tollers Vackre Frej ”Lukas”. Kullen föddes 15:e maj.

Samtliga valpar är tingade.

Vi har turen att återigen få låna in River Fox Red Blaze of Texmo ”Lycka” för en valpkull.  Lycka är en väldigt fin och välmeriterad apportör som är samarbetsvillig med en stor portion arbetsvilja och bra fart kombinerat med otroligt fokus. Hon uppvisar mycket goda apporteringsegenskaper och är, och har alltid varit, otroligt spontan på vilt och apporterar utan minsta tvekan allt som presenteras för henne. Hon är genetiskt tyst och har inga problem att arbeta i grupp eller gå på linje med skott och kast. Lycka har ett trevligt temperament och fungerar mycket bra med människor, barn och andra hundar.

Tillsammans med sin duktiga förare har Lycka erövrat 2:a pris i elitklass på Retrieverjaktprov och även blivit provbäst! Hon är Tollingjaktprovschampion och blev Tollarmästare vid årets Tollarspecial. Hon har utöver det startat elitklass i WT med godkänt resultat. Lycka är också den första tollaren som är godkänd på SSRK:s KKL-prov och blev dessutom provbäst. Detta innebär också att hon är kvalificerad för att starta elitklass på A-prov. En känd retrievertränare uttryckte sig så här: ”Lycka är den bästa Tollaren jag någonsin träffat, hon är bättre apportör än många jaktlabradorer på samma nivå.”

Lycka har även startat i lydnadsklass I, II och III har första pris i samtliga klasser.  Hon har även startat Rallylydnad och har tre godkända rundor i Rally avancerad, RLD A. Lycka har fullföljt sitt BPH och har känd status med en 1:a på skottet. En 1:a på skottet innebär att hon visar låg intensitet i skottmomentet, d.v.s. hon är helt skottfast. Hon är en liten tik med sina 45 cm och 14 kg. Lycka är mörk pigmenterad både i päls och på nos och med enbart några få vita strån på tassarna. Hon är ställd en gång och har VG i jaktklass.

Lycka kommer från en kull på sex valpar där alla har mycket trevligt temperament med mycket arbetsvilja. Fyra av sex syskon har apporteringsmeriter. Fem av sex valpar har A på höfterna och armbågarna är ua. I Lyckas familj finns många goda apportörer representerade. På tiksidan (Lönnlövets linjer) finns fem generationer som samtliga har tagit pris på officiella jaktprov, lägst 1:a pris Nkl och högst 1:a pris Ekl. Utöver dessa finns det ett stort antal nära släktingar som innehar apporteringsmeriter.

Lycka har en valpkull tidigare som föddes i december 2017. Det blev fem hanar och en tik. Valparna kommer röntgas, genomföra BPH och funktionsbeskrivning (FB-R) till våren.

Till Lycka tycker vi att vi har hittat en perfekt hane i Lukas. Han är liksom Lycka tyst och kan arbeta i grupp trots skott och kast. Vi har använt Lukas till vår Spelglada kull och blev väldigt förtjusta i honom. Lukas är en medelstor hane. Han har en härlig mörk röd färg och är fulltecknad, d.v.s. har vitt på huvudet, bröst, tassar och svanstipp. Lukas har ställts ut ett antal gånger och har CK och CACIB som bästa resultat. Han är lugn och stabil hane som har en tydlig ”av- och på-knapp”. Lukas är, liksom Lycka, Tollingjaktprovschampion och även han har blivit Tollarmästare, men det var 2017! Han används i praktisk sjöfågeljakt med bravur. Utöver det är han viltspårschampion med 1:a HP. Han är även mentalbeskriven med ett 1:a på skottet samt har genomfört BPH med samma fina resultat. Lukas har ett första pris i Lydnadsklass I och ett andra pris i Lydnadsklass II. Han är också social tjänstehund och har jobbat på äldreboende. Utöver det har han medverkat i flera reklamfilmer, TV-serier och böcker. Han är en riktig stjärna på det mesta han företar sig, förstås supporterad av en lika duktig förare.

Även Lukas har gott påbrå avseende apporteringsegenskaper. Hans mamma har egen apporteringsmerit och utöver det finns ett flertal nära släktingar som har visat framtassarna på olika typer av jaktprov och i praktisk jakt.

Lukas kommer ur en kull om sex valpar. Fem av valparna är HD röntgade med A och en med B. Lukas är pappa till 3 kullar, två kullar i Sverige och en kull i Finland. Alla avkommor är höftledsröntgade och samtliga är fria på höfterna. En avkomma har 1:a på armbågar, resten är fria. I hans första kull har samtliga valpar genomfört BPH med godkänd skottreaktion och funktionsbeskrivning. I hans andra kull i Sverige är samtliga valpar utom en mentalbeskrivna.

Lycka är via födseln fri från anlaget för PRA medan Lukas är testad hos Optigen som anlagsbärare, vilket innebär att valparna inte kommer kunna utveckla PRA. Bägge föräldradjuren är ögonlysta utan anmärkning. Lukas är också DNA-testad fri från anlag för DE vilket innebär att valparna inte kan få sjukdomen.

Kullen har en inavelsgrad om 0,8% och ett preliminärt HD Index om 112 (mars 2019). Ett HD Index över 100 visar att kullen förväntas få ett HD resultat som överstiger snittet i rasen.

Valparna i denna kull kommer endast att säljas till dig som vill träna och tävla apportering.

Vill du veta mer, vänligen kontakta Petra på: 076-643 20 07 eller petra_scharin@yahoo.se

Härstamning

SE J(T)CH SE VCH
West Coast Tollers Vackre Frej
SE36059/2012
SE U(U)CH SE VCH
Working Beauty’s Endless Energy S42882/2006
CA CH LU CH NL CH SL CH VDH CH
Beinnbhreagh’s Great Pleasure CKCKG675276
LPI SE LCH SE SPCH SE U(U)CH SE VCH
Working Beauty’s Amorous Angel S27319/2001
SE VCH
West Coast Tollers Morran SE61609/2007
C.I.B EE CH FI LCH FI UCH SE UCH
Nordwart Daidalos FIN14036/99
LPI SE VCH
Riverbreeze Silky Sushi De Chawu S55707/2003
River Fox Red Blaze of Texmo
SE14608/2013
LPI LPII LPIII SE UCH SE VCH Hummelviksgårdens Golden Texas S55302/2008 DE CH VDH CH
Atago The Spirit of Heyoka
VDHDRC03-0141
LPI LPII SE U(U)CH
Hummelviksgårdens Eliska S11416/2006

Lönnlövets Nässla
S47272/2007
SE VCH
Soldrivans Bush i Brakka
S41984/2003
LPI LPII RLD A RLD F RLD N SE U(U)CH
Lönnlövets Karamell S61525/2003