Planerad valpkull

Lönnlövets Kennel väntar valpar i mitten av december 2017 undan River Fox Red Blaze of Texmo ”Lycka” och efter Krokasmedens Å-Lewis ”Lewis”.

Vi har turen att låna en väldigt fin och välmeriterad apportör för en kull. Lycka är en samarbetsvillig tik med en stor portion arbetsvilja och bra fart kombinerat med fint fokus. Hon uppvisar mycket goda apporteringsegenskaper och är, och har alltid varit, otroligt spontan på vilt och apporterar utan minsta tvekan allt som presenteras för henne. Hon är genetiskt tyst och har inga problem att arbeta i grupp eller gå på linje med skott och kast. Trots hennes lugn är hon otroligt snabb! Tillsammans med sin duktiga förare har Lycka erövrat 2:a pris i Ekl på Retrieverjaktprov och 2:a pris i Ekl på Tollingjaktprov. Utöver det har de startat elitklass i WT med godkänt resultat.

Lycka har även startat i lydnadsklass I, II och III har första pris i samtliga klasser. Hon har fullföljt sin BPH och har känd status med en 1:a på skottet. En 1:a på skottet innebär att hon visar låg intensitet i skottmomentet, d.v.s. hon är helt skottfast.

Lycka är en liten tik med sina 45 cm och 14 kg. Hon är mörk pigmenterad både i päls och på nos. Hon har VG på utställning.

Lycka kommer från en kull på sex valpar där alla har mycket trevligt temperament med mycket arbetsvilja. Fyra av sex syskon har apporteringsmeriter. Fem av sex valpar har A på höfterna och armbågarna är ua.

Lycka kommer ur en familj där det finns många goda apportörer representerade. På tiksidan finns fem generationer (Lönnlöv) som samtliga har samtliga tagit pris på officiella jaktprov, lägst 1:a pris Nkl och högst 1:a pris Ekl. Utöver dessa finns det ett stort antal nära släktingar med apporteringsmeriter.

Till Lycka har vi hittat en hane vi tror kompletterar henne väl. Lewis är, liksom Lycka, helt tyst och kan arbeta i grupp trots skott och kast. Lewis har ett trevligt temperament med en tydlig av- och på-knapp. Han är mycket lyhörd och han lyssnar alltid samt vill vara sin förare till lags. Lewis styrka är hans otroliga fokus och han är en utmärkt markör. Utöver det har han ett stort viltintresse.

Lewis är en hane av större modell och är 52 cm hög, men upplevs inte så stor då han är av smäckrare modell och väger 22 kg. Han har en fin mörk röd färg och är mörkt pigmenterad på nos och ögon. Han har lite vitt på bröst, tassar och nos. Lewis har ställts ut ett fåtal gånger och har CK och Reserv Cert som bästa resultat. Han är lugn och stabil hane som har en tydlig ”av- och på-knapp”.

Lewis tränas och tävlas främst i apportering och lydnad. Inom apporteringen har han fått 1:a pris i Ekl på Tollingjaktprov och 1:a pris med HP i Nkl på Retrieverjaktprov. I lydnaden har han fått tre 1:a pris i Elitklass. Lewis är mentalbeskriven med ett 1:a på skottet och har lägre aggressivitet och högre nyfikenhet än rasen i snitt.

Lewis är pappa till en kull med nio valpar men dessa är ännu för unga för att vara röntgade. Fem av valparna har genomfört BPH med bra reaktioner och avreaktioner på samtliga moment.

Lycka är via födseln fri från anlaget för PRA medan Lewis är testad hos Optigen som anlagsbärare, vilket innebär att valparna inte kommer kunna utveckla PRA. Naturligtvis är bägge föräldrardjuren ögonlysta utan anmärkning. Lycka är DNA-testad för DE med resultatet Carrier och Lewis är DNA-testad för DE och är fri från anlag vilket innebär att valparna inte kan få sjukdomen.

Kullen har en inavelsgrad om 0,0% och ett HD-index på 105 vid parning. Ett HD-index över 100 visar att kullen förväntas få ett HD-resultat som överstiger snittet i rasen.

Valparna säljes företrädesvis till dig som vill träna och tävla inom apportering.

Vill du veta mer, vänligen kontakta Petra på: 076-643 20 07 eller petra_scharin@yahoo.se eller Kristina på: 070-678 95 72 eller kristina.nilbrink@gmail.com

Härstamning

J LPII LPIII
Krokasmedens Å-Lewis S15012/2013
LPELIT LPI LPII LPIII
Krokasmedens Diezel S21650/2007
LPI
Flottatjärn’s Simson Of Thito
S42615/2004
SE BCH
Version One’s Röda Pandora S17241/200
LPI LPII
Honey Creek’s Celtic
S64032/2009
SE U(U)CH SE VCH
Bay Of Fundy’s Filip Fabian
S44228/2004
LPI
Honey Creek’s Barcelona S53587/2006
River Fox Red Blaze of Texmo S14608/2013 LPI LPII LPIII SE UCH SE VCH Hummelviksgårdens Golden Texas S55302/2008 DE CH VDH CH
Atago The Spirit of Heyoka
VDHDRC03-0141
LPI LPII SE U(U)CH
Hummelviksgårdens Eliska
S11416/2006

Lönnlövets Nässla
S47272/2007
SE VCH
Soldrivans Bush i Brakka
S41984/2003
LPI LPII RLD A RLD F RLD N SE U(U)CH
Lönnlövets Karamell S61525/2003