Kennelklanhelgen 2006

Kristi Himmelsfärdshelgen samlades dryga 50-talet tollare från kennlarna Agrosofens, Lönnlövets och Tollarbos med mattar och hussar strax söder om Stockholm för en helhelg tillsammans.

Vi var på samma underbar plats utanför Stockholm som vi var på i fjol. Det är en camping som ligger ute i Stockholms södra skärgård där det finns boende åt alla, fina omgivningar att vara i, restaurang och matsal som vi får disponera.

Vädret, ja vad ska man säga om vädret? Regn, uppehåll, lite sol, lite duggregn, mer sol, några droppar regn, ytterligare en solglimt, några åskknallar sammanfattar vädret för våra fyra dagar ganska bra.

Vi hade ett gediget och fullspäckat schema och vi började redan på torsdagen med blodprovstagning till SLU:s tollarprojekt, funktionsbeskrivning, fyra olika kursblock och vi avslutade dagen med en föreläsning. På fredagen började vi morgonen med fyra nya kursblock innan det var dags för ytterligare en föreläsning och eftermiddagens fyra kursblock. Vi avrundade kvällen med ett knytis där grillarna gick varma. Vi var uppe med tuppen på lördagens morgon och hade ytterligare fyra nya kursblock. Efter lunchen var det dags för fotografering innan eftermiddagens kursblock drog igång igen. Lördagskvällen tillbringade vi tillsammans då vi åt Taco-buffé vid vår gemensamma traditionsenliga middag. Helgen avslutade vi på söndagen med en klankamp som bestod i en lättsam lekfull tävling med mixade lag. Sen var helgen slut och vi arrangörer också! Nu laddar vi batterierna på olika håll innan vi tar oss an nästa års utmaning.

Till skillnad från i fjol hade vi delat upp alla kurser i block om tre timmar, vilket innebar att kursdeltagarna själva kunde välja vad och hur mycket de ville delta på.

Vi lyckades hålla vårt tidschema hela helgen och det mesta flöt på bra. Vi tog till oss av förra årets synpunkter som vi fick i utvärderingarna och i år hade vi lagt in längre pauser mellan aktiviteterna. Ett stort tack till alla er som tog er tid att svara på årets utvärdering. Det var idel lovord och rosor och det som varit mindre bra kommer vi att försöka göra bättre nästa år. Tyvärr kan vi inte göra mycket åt vädret…

Ett stort tack till alla som har delat med sig av sina bilder! Det blir alltid bilder som man inte riktigt vet var man ska placera så vi gör det enkelt och placerar dem här.