Kennelklanhelgen 2005

Kristi Himmelsfärdshelgen samlades dryga 50-talet tollare från kennlarna Agrosofens, Lönnlövets och Tollarbos med mattar och hussar strax söder om Stockholm för en helhelg tillsammans.

Vi arrangörer hade planerat evenemanget sedan i oktober i fjol då vi började spåna. Hur upplägget skulle vara var vi snabbt överens om och vilka instruktörer vi ville ha var vi också klara över. Men var hittar vi boende och bra mark att vara på? Det var vårt största problem. Vi hade ganska många alternativ, från Barnens Ö i norr till Ökna Lantbruksskola i söder. Till sist hittade vi en underbar plats strax utanför Stockholm där det fanns boende åt alla, fina omgivningar att vara i och matsal som vi fick disponera, vilket var bra om i fall vi skulle ha otur med vädret.

Men vi hade otroligt tur med vädret, solen sken hela tiden och det var lagom varmt för hundarna som jobbade hela helgen. En och annan rödbränd näsa gick inte att undvika. Men bara 1 mil bort hade det regnat under större delen av helgen, men tack vare att vi var ganska långt ut i skärgården så slapp vi det.

Vi hade ett gediget och fullspäckat schema och vi började redan på fredagen med apporteringstest, funktionsbeskrivning och föreläsning. Lördagen och söndagen var vikta för olika typer av kurser och föreläsningar. Dessutom hade vi satt upp en liten tipspromenad som man kunde gå på lördagen om man ville.

Vi lyckades hålla vårt tidschema hela helgen och allt flöt på bra. Ett stort tack till alla er som tog er tid att svara på vår utvärdering. Det var idel lovord och rosor och det som varit mindre bra kommer vi att försöka göra bättre nästa år. Tyvärr kan vi inte göra mycket åt sängarna och kuddarna hur gärna vi än vill!

Ett stort tack till alla som har delat med sig av sina bilder! Det blir alltid bilder som man inte riktigt vet var man ska placera så vi gör det enkelt och placerar dem här.